Μαρία Γρηγοριάδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Γρηγοριάδη γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Ηρακλείου Κρήτης.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική σχολή -Τμήμα Νηπιαγωγών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής με Ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή. Είναι ζωγράφος και έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ, στη συλλογή της Α.Σ.Κ.Τ., στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, στις Μινωικές Γραμμές, σε πρεσβείες του εξωτερικού και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Έχει την ιστοσελίδα Γρηγοριάδη Μαρία – Ζωγράφος.
Διηγήματα
Ράουλο (2022), Άπαρσις

Ράουλο – Μαρία Γρηγοριάδη

Ράουλο


Ο ήλιος του μεσημεριού πρέπει να καταργηθεί. Διά νόμου. Τέτοιες ώρες σαπίζει ο νους του ανθρώπου και τίποτα καλό δε μπορεί να βγει απ’ αυτό. Στο Μεξικό κάνει τόση ζέστη, αναρωτιέμαι πώς αναπαράγονται.

Καθώς δε βρίσκω τίποτα να διασκεδάσει την ανία μου, γυρνάω πίσω τη βεντάλια καθώς την κουνάω πάνω κάτω, κάτω πάνω και διαβάζω μια ημερομηνία, ένα όνομα, έναν τόπο. Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια, άνευ σημασίας και που δε σας αφορούν στο κάτω κάτω. Ούτε και να χώνετε τη μύτη σε υποθέσεις άλλων. Αρκεστείτε σ’ αυτά που σας δίνουν οικειοθελώς και τέρμα.

Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Φουσταλιεράκη
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γεωργία Αλεβιζάκη
Γραφίστας: Κώστας Κοφίνας
Τεχνική επιμέλεια – παραγωγή: Ernesto N. Bauman

Έργο εξωφύλλου: Μαρία Γρηγοριάδη, In- Joy, Ακρυλικά-Μικτή τεχνική, 150Χ220 cm, 2007-2010, Acrylics-Mixed media, (λεπτομέρεια).
Φωτογραφίες: Κώστας Μαρής

Διηγήματα, Άπαρσις, 2022, 224 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άπαρσις

Please wait...