Μαρίνα Κουλούρη

Μαρίνα Κουλούρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρίνα Κουλούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ κατάγεται από την Κέρκυρα.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Επικοινωνία και ΜΜΕ, καθώς και Αγγλική Φιλολογία. Μαθήτρια ακόμη, άρχισε να γράφει διηγήματα και στίχους. Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο και σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και έχει βραβευθεί στο London Greek Film Festival (2008) και στη Μικρογραφή (2010). Έχει, επίσης, ασχοληθεί με μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων και σεναρίων. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “Το φως στο σκοτάδι” (εκδ. Κέδρος).
Μυθιστορήματα
Το φως στο σκοτάδι (2011), Κέδρος

Διηγήματα
Ρακοσυλλέκτης (2021), Λυκόφως

Ρακοσυλλέκτης – Μαρίνα Κουλούρη

Ρακοσυλλέκτης


Μικρά θραύσματα από τις ζωές των ανθρώπων ψηλαφίζουν πλευρές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας δοκιμάζοντας να την κάνουν λίγο πιο οικεία, πιο ανθρώπινη, κι ίσως πιο βιώσιμη. Δώδεκα διηγήματα, δώδεκα προσωπικές ιστορίες εξομολόγησης, αναπόλησης, προβληματισμού και διακωμώδησης της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια των ηρώων να την κατανοήσουν και να την αντιμετωπίσουν.
Σε μια εποχή που τα δεδομένα ανατρέπονται, στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα όπως η ταυτότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο ρατσισμός, οι κοινωνικές δράσεις, η σχέση του σημερινού ανθρώπου με την ιστορία και το παρελθόν, αλλά και η ενδοσκόπηση, η αναζήτηση του νοήματος και της ευτυχίας.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 144 σελ.

Το φως στο σκοτάδι – Μαρίνα Κουλούρη

Το φως στο σκοτάδι


Γαλλία, δεκαετία του 1940.
Στη σκιά της ναζιστικής κατοχής, ένα εκρηκτικό ερωτικό τρίγωνο αψηφά τη ζοφερή αλήθεια του πολέμου.

Γουίντερ Πέιλ:
μια Αγγλίδα στο Παρίσι, τόσος χειμώνας σ’ ένα όνομα, τόσες μνήμες-ανοιχτές πληγές να χαρακώνουν την εύθραυστη νιότη της, διχασμένη ανάμεσα σε δύο άντρες, με το πάθος να πυρπολεί βεβαιότητες και επιθυμίες.

Ρενέ Μαρτέν:
ο μαχητής της γαλλικής Αντίστασης, φλογερός ιδεολόγος, παράτολμος επαναστάτης, το αίνιγμα του ανθρώπου που επιλέγει να ζήσει στα άκρα.

Φρίντριχ φον Στίλεν:
ο ταγματάρχης των Ες-Ες, ο κατακτητής με το ανθρώπινο πρόσωπο, μετέωρος ανάμεσα στο στρατιωτικό καθήκον και στο μυστικό κάλεσμα της καρδιάς.

“Η χίμαιρα του έρωτα, η σαγήνη της εξουσίας, το παιχνίδι της διεκδίκησης, η μάχη της κατάκτησης, η αναπόφευκτη σύγκρουση. Τρεις άνθρωποι δέσμιοι μιας απαγορευμένης ιστορίας, στις παρυφές του φόβου και της ελευθερίας. Εκεί, στην Πόλη του Φωτός, ψηλαφούν τα όριά τους αναζητώντας λίγο φως μέσα στο σκοτάδι…”

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2011, 500 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κέδρος, Λυκόφως