Μαριθένια Τερεζάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαριθένια Τερεζάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα, µε καταγωγή από την Κρήτη.
Η συγγραφή ξεκίνησε ως µια µορφή απόδρασης κατά τα εφηβικά/σχολικά της χρόνια και εξελίχθηκε ως πάθος και αγαπηµένο της χόµπι. Συµµετείχε σε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής, τα οποία τη βοήθησαν να οργανώσει τη σκέψη της και να αποκτήσει το δικό της στυλ γραφής. Ένα από τα µικρότερα διηγήµατά της έχει συµπεριληφθεί, µαζί µε άλλες µικρές ιστορίες από επιφανείς συγγραφείς, σε αφιέρωµα της καλοκαιρινής Αθήνας, στο περιοδικό «Η Πόλη Ζει». Άλλα της χόµπι αποτελούν το διάβασµα λογοτεχνικών βιβλίων και η συµµετοχή σε επιτραπέζια παιχνίδια φαντασίας/ρόλων. Ζει και σπουδάζει στην Αθήνα, στο Πανεπιστήµιο Δυτικής Αττικής.
Διηγήματα
Η συμφορά του να φαντάζεσαι (2022), Εκδόσεις Πηγή

Η συμφορά του να φαντάζεσαι – Μαριθένια Τερεζάκη

Η συμφοράΜοίρα, Πεπρωμένο και Άλλα Παράδοξα


Ένας υπηρέτης που φοβάται µέχρι και τη σκιά του, αφήνει το κάστρο του Κάµελοτ τα βράδια µαζί µε τον γαλανοµάτη βασιλιά και συναντά µια µαυροφορεµένη γυναίκα, διψασµένη για εκδίκηση.

Ο νεαρός Σεµπάστιαν, σε µια Γαλλία του 14ου αιώνα που θρηνεί και οδύρεται, παλεύει να επανασυνδεθεί µε την παιδική του φίλη, Ιωάννα, και τον αγώνα της να απωθήσει την αγγλική κατοχή.

Σε αποµακρυσµένες, ταραγµένες θάλασσες, ένας ιερέας βρίσκει τον εαυτό του, στα πρόθυρα του θανάτου, να συνοµιλεί µε µια παράξενη γυναίκα που αναδύθηκε από τον απύθµενο βυθό.

Δύο δίδυµα, κυνηγηµένα και αυτοεξόριστα, πασχίζουν να επιβιώσουν στους κλοιούς ενός δάσους που φαντάζει σαν µια ζωντανή παγίδα θανάτου.

Ένας νεαρός χωριάτης, σε αγγλική επαρχία του 18ου αιώνα, συνοµιλεί µε τη σκιά του.

Στην επιβλητική έπαυλη της οικογένειας Στεργίου, τη δεκαετία του ’70, ο νέος διερµηνέας παλεύει να προσαρµοστεί στη νέα του δουλειά. Μια µοιραία νύχτα όµως, σε µια µόνο στιγµή, ολονών οι ζωές καταρρέουν.

Χριστούγεννα. Ένας άντρας, την τελευταία µέρα του χρόνου, ετοιµάζει ένα πολύ ιδιαίτερο δείπνο για εκείνον, την οικογένειά του και έναν παράξενο επισκέπτη που εναγωνίως περιµένει. Τίποτα όµως δεν είναι όπως φαίνεται.

Μια συλλογή από ιστορίες τρόµου και φαντασίας, µια σπουδή στην τραγικότητα της υπερβολής.

Συλλογή Διηγημάτων

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 106 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή