Ορτανσία Πέτρογλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ορτανσία Πέτρογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο.
Σπούδασε ψυχολογία και ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Διατηρεί δικό της γραφείο στον Άλιμο και στη Νέα Πέραμο όπου βλέπει άτομα, ομάδες, κάνει συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας. Είναι τακτικό μέλος σε ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας. Επίσης, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδεύσεις ανελλιπώς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύεται στη μουσικοθεραπευτική μέθοδο GIM. Ταυτόχρονα είναι κάτοχος πτυχίου με αντικείμενο Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η Ντομινίκ και το Ανατολικό Δάσος (2022), 24 γράμματα

Η Ντομινίκ και το Ανατολικό Δάσος – Ορτανσία Πέτρογλου

Η Ντομινίκ


Η Ντομινίκ είναι ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που ζει σε ένα αρχοντικό με τους γονείς της, Έβελυν και Στέφαν, την νταντά της, Κριστίν και τον μπάτλερ, Όττο. Τη ζωή της θα τη ζήλευαν πολλά παιδιά, όμως η Ντομινίκ είναι δυστυχισμένη.

Οι γονείς της συνεχώς ταξιδεύουν και την αφήνουν να την προσέχει η Κριστίν. Την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ οι γονείς της ετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι τους, η Ντομινίκ το σκάει από το σπίτι αποφασισμένη να ταξιδέψει κι αυτή μόνη της. Θα γυρίσει πολλά μέρη, θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες και θα συναντήσει πολλά ενδιαφέροντα πλάσματα όπου θα την κάνουν να ωριμάσει και να καταλάβει την αξία της οικογένειας και την αγάπη των γονιών της.

Ο θυμός της σιγά σιγά θα εξατμιστεί και όταν θα επιστρέψει σπίτι της θα την περιμένει μια έκπληξη. Οι γονείς της έχουν αποφασίσει να την πάρουν μαζί στο επόμενο ταξίδι.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, 24 γράμματα, 2022, 168 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα