Σοφία Παπαφυλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Παπαφυλάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Φιλόλογος, απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σεμινάριο εξ αποστάσεως στο University of London για υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Σεμινάριο 60 ωρών στη “Διδακτική της Αρχαίας Ελληνικής Θεματογραφίας” και εισηγητή τον κ. Σαχπεκίδη. Μάθημα e-learning στο Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα τη “Διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας”. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη όπου μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα. Στο Ίντερνετ κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Φλιππάντ το οποίο ξεσήκωσε από αγγλοελληνικό λεξικό.
Νουβέλες
Εδώ, δεν μπορεί να χαθείς (2019), Εντύποις

Εδώ, δεν μπορεί να χαθείς – Σοφία Παπαφυλάκη
… Η Φιλήβη είχε σπουδάσει Τοπογράφος στο ΕΜΠ, της πήρε εφτά χρόνια να τελειώσει τη σχολή καθώς δεν την ενδιέφερε καθόλου το αντικείμενο και είχε από πολύ νωρίς μετανιώσει γι’ αυτή την επιλογή. Όταν έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις δεν είχε καλά – καλά σκεφτεί τι ήθελε να κάνει στη ζωή της. Όλα θυσιάστηκαν στον βωμό της υποτιθέμενης επάγγελματικής αποκατάστασης, του κοινωνικού στάτους και της γνώμης της γειτόνισσας που έμενε από κάτω.
Στη Βόρεια Ελλάδα αποκλείεται να είναι έτσι τα πράγματα, παρηγορούσε τον εαυτό της. Όλοι το λένε. Οι άνθρωποι εκεί είναι έξω καρδιά, φαΐ, τσουρέκι ΤΕΡΚΕΝΛΗ. Άλλος λαός ρε παιδί μου. Πολυπολιτισμικός, σου λέει… Ιστορία, θάλασσα που βρέχει όλη την πόλη. Κάτι θα ξέρουν αυτοί παραπάνω από εμάς. Έχουν βγάλει από Παντελίδη και Πάολα μέχρι Παπάζογλου και Δεληβοριά… Τυχαίο;…

Νουβέλα, Εντύποις, 2019, 68 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εντύποις