Ελισάβετ Σιόλιου

Β. Ε. Σιόλιου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελισάβετ Σιόλιου γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας, όπου ζει και εργάζεται.
Είναι φιλόλογος με Κλασική Ειδίκευση, απόφοιτη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γνωρίζει και μιλά πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, ενώ κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό και τη γαλλική. Είναι λάτρης της νεοελ­ληνικής αλλά και της παγκό­σμιας κλασικής λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει το 2018 ένα μυθι­στόρημα εμπνευσμένο από τη Νορβηγική μυθολογία. Έχει επίσης εκδώσει δύο τόμους από μια σειρά φαντασίας και περιπέτειας για παιδιά κι εφήβους, με τίτλο «Το χρονικό της Γκόλεντορ». Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς, «Το χρονικό της Γκόλεντορ – Ο Μαγικός Κήπος», κυκλοφόρησε το 2017, ενώ το δεύτερο, «Το χρονικό της Γκόλεντορ – Ο Χαμένος Φάρος», κυκλοφόρησε το 2018, και τα δύο από τις εκδόσεις «Θερ­μαϊκός». «Οι αιχμάλωτοι» είναι το τέταρτο βιβλίο της.
Νουβέλες
Οι αιχμάλωτοι (2020), Ξυράφι

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το χρονικό της Γκόλεντορ: Ο μαγικός κήπος (2017), Θερμαϊκός
Λόκι Λαουφίσον (2018), Σπανίδης
Το χρονικό της Γκόλεντορ: Ο χαμένος φάρος (2018), Θερμαϊκός

Οι αιχμάλωτοι – Β. Ε. Σιόλιου

Οι αιχμάλωτοι


Η πριγκίπισσα Ελοντί βρίσκεται ξαφνικά φυλακισμένη -χωρίς να ξέρει το γιατί- στο πιο σκοτεινό κελί της Ιντόνα, της γειτονικής χώρας που κυβερνά ο βασιλιάς Μπρένιν. Αναπάντητα ερωτήματα τη βασανίζουν: Πώς μπορεί να ζει αυτό τον εφιάλτη, αφού μόλις χθες έγιναν με μεγαλοπρέπεια στο παλάτι οι αρραβώνες της με τον πρωτότοκο γιο του Μπρένιν, τον καλόκαρδο και γενναίο πρίγκιπα Ούριεν; Πως επέτρεψε ο πατέρας της, βασιλιάς Στέφανος, να την πιάσουν αιχμάλωτη; Και γιατί ο αγαπημένος της Ούριεν δεν εμφανίζεται για να τη σώσει; Αιχμάλωτος μαζί της στο ίδιο κελί ένας νέος άνδρας. Ποιος να ‘ναι άραγε και τι έγκλημα έχει διαπράξει; Το σκοτεινό του ύφος και οι αντιπαθητικοί, κυνικοί του τρόποι δεν της εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη. Σύντομα η Ελοντί θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από πουθενά. Μοναδική της ελπίδα για ελευθερία, ν’ ακολουθήσει τον συγκρατούμενό της μέσα στις δαιδαλώδεις στοές κάτω απ’ το παλάτι, όταν εκείνος θα προσπαθήσει να αποδράσει. Αν θέλει να επιστρέψει στη χώρα της, πρέπει να τον εμπιστευτεί… Για την Ελοντί ξεκινά ένα επικίνδυνο, εξοντωτικό ταξίδι προς τη πατρίδα της, που θα αποδειχθεί ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι μέσα στη σκοτεινή άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής.

Νουβέλα, Ξυράφι, 2020, 106 σελ.

Το χρονικό της Γκόλεντορ – Β. Ε. Σιόλιου

Ο χαμένος φάροςΟ χαμένος φάρος


Οι πέντε φίλοι επιστρέφουν στην Γκόλεντορ, όπου μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, γεμάτη κινδύνους, ξεκινά: Το ταξίδι της αναζήτησης για το μυστηριώδη χαμένο φάρο. Το πολύτιμο αντικείμενο που κρύβει ο φάρος στα σπλάχνα του θα καθορίσει το μέλλον της χώρας. Πειρατές, γοργόνες και υπερφυσικά πλάσματα των θρύλων θα βρεθούν στο δρόμο τους. Ο Άρης θα πρέπει να φανεί δυνατός και να ξεπεράσει όλα τα ανυπέρβλητα εμπόδια και τις θανάσιμες παγίδες που θα συναντήσει, αν θέλει να σώσει και τους φίλους του, αλλά και ολόκληρη την Γκόλεντορ…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Θερμαϊκός, 2018, 168 σελ.

Λόκι Λαουφίσον – Β. Ε. Σιόλιου

Λόκι ΛαουφίσονΟ σκανταλιάρης θεός του Άσγκαρντ


Ο έρωτας του Φαρμπάουτι και της Λάουφι ήταν απαγορευμένος. Εκείνος ήταν ένας Γιότουν, της φυλής των γιγάντων, κι εκείνη ήταν μια Έσιρ, μια θεά από το Άσγκαρντ. Γνωρίστηκαν σε μια τυχαία περίσταση κι ερωτεύτηκαν. Ο Φαρμπάουτι θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει, κι όμως την προστάτεψε κρύβοντάς την από τους άλλους Γιότουν που επιτίθονταν στο Άσγκαρντ.

Όταν τελείωσε η μάχη, η Λάουφι δέχτηκε να τον ακολουθήσει στο Γιοτουνχάιμ, καθώς εκείνος της υποσχέθηκε ότι θα την προστάτευε πάντα απ’ όλους κι απ’ όλα. Έτσι στο Άσγκαρντ πίστεψαν ότι η Λάουφι σκοτώθηκε και θρηνούσαν, ενώ εκείνη έφυγε με τον αγαπημένο της για το Γιοτουνχάιμ. Σ’ εκείνο το μέρος, με το τόσο διαφορετικό περιβάλλον από το Άσγκαρντ, η Λάουφι έζησε τον έρωτά της με τον Φαρμπάουτι.

Παρόλο που όλοι οι Γιότουν τους απέφευγαν επειδή αποδοκίμαζαν τον δεσμό τους, οι δυο τους σύντομα παντρεύτηκαν κι ακόμη πιο σύντομα η Λάουφι έμεινε έγκυος. Ο Φαρμπάουτι ήταν τόσο χαρούμενος, που χοροπηδούσε από τη χαρά του προκαλώντας κατολισθήσεις! Συχνά έβαζε το αυτί του στην κοιλιά της Λάουφι κι άκουγε το μωρό που κλωτσούσε.

“Αν είναι αγόρι”, είπε μια μέρα η Λάουφι και τα μαύρα μάτια της έλαμψαν από έξαψη, “θα ήθελα να το ονομάσουμε Λόκι, σαν τον πατέρα μου”.

“Όπως επιθυμείς γλυκιά μου”, της απάντησε τρυφερά ο Φαρμπάουτι και της χάιδεψε τις μαύρες μπουκλίτσες της, που στεφάνωναν χαριτωμένα το λευκό της πρόσωπο. Τότε εκείνη του φίλησε απαλά τα γαλανά του μάτια κι αυτός ανάσανε ευτυχισμένος. Κι ο καιρός περνούσε…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Σπανίδης, 2018, 208 σελ.

Το χρονικό της Γκόλεντορ – Β. Ε. Σιόλιου

Το χρονικό της ΓκόλεντορΟ μαγικός κήπος


Πέντε παιδιά που μεγαλώνουν σ’ ένα ορφανοτροφείο, ο Άρης, η Θάλεια, ο Παύλος, η Ρέα κι ο Ηρακλής,
βλέπουν ξαφνικά τη μίζερη ζωή τους να αλλάζει απ’ τη µια στιγµή στην άλλη, εξαιτίας ενός εντελώς
τυχαίου γεγονότος. Μεταφέρονται στη χώρα της Γκόλεντορ, όπου µαθαίνουν ότι είναι ο τόπος που
γεννήθηκαν. Εκεί, βρίσκουν καινούργιους φίλους, πρόθυµους να τους βοηθήσουν, αλλά έρχονται κι
αντιµέτωποι µε θανάσιµους κινδύνους που καραδοκούν. Μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες η φιλία τους γίνεται πιο δυνατή κι ανακαλύπτουν όχι µόνο την αληθινή τους καταγωγή, αλλά και πράγµατα σηµαντικά για τον ίδιο τους τον εαυτό και τις δυνατότητές τους. Θα συνειδητοποιήσουν µε τον καιρό ότι η χώρα της Γκόλεντορ µε τα µυθικά και µαγικά της πλάσµατα, άλλα σαγηνευτικά κι άλλα τροµακτικά κι επικίνδυνα, τους χρειάζεται κι αυτή όσο τη χρειάζονται και οι ίδιοι…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Θερμαϊκός, 2017, 232 σελ.

Πηγές: Biblionet, Θερμαϊκός, Σπανίδης, Ξυράφι

Please wait...