Βασίλης Μαύρος

Βασίλης Μαύρος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βασίλης Μαύρος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έχει μπάτσελορ στη ζωγραφική από το WSCAD της Αγγλίας, όπου απέσπασε και Α΄ βραβείο στη λογοτεχνία και την ιστορία Τέχνης. Επίσης, έχει δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο και δίπλωμα μονωδίας από το Ελληνικό Ωδείο. Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «My Dracula».
Μυθιστορήματα
Πιπίλιο (2016), Γαβριηλίδης
My Dracula (2021), Οσελότος

Νουβέλες
Βέρθα (2017), Γαβριηλίδης
Δύο καπέλα κι ένα μέντιουμ (2022), Οσελότος

Δύο καπέλα κι ένα μέντιουμ – Βασίλης Μαύρος

Δύο καπέλα


Η Μάρθα Περλ έχει ανακαλύψει τις μεταφυσικές ικανότητές της γι’ αυτό η αστυνομία της είχε αναθέσει επιλύσεις δύσκολων και σκοτεινών υποθέσεων.
Εικόνες περνούσαν γρήγορα από μπροστά της σαν ένα φιλμ που είχε βγει από το αυλάκι της πομπίνας και ξετυλιγόταν ανεξέλεγκτα. Διέκρινε όμως τη σκυφτή φιγούρα με το καπέλο που πλησίαζε τον ιερέα ενώ εκείνος ήταν γονατιστός μπροστά στην Αγία Τράπεζα. Όταν σηκώθηκε και κοίταξε με έκπληξη δέχτηκε τις μαχαιριές και έπεσε νεκρός.

Νουβέλα, Οσελότος, 2022, 112 σελ.

My Dracula – Βασίλης Μαύρος

My dracula


Στα πυκνά και άγρια δάση ενός τόπου άγνωστου και μακρινού, ένας μυστήριος και μοναχικός λύκος, αποκομμένος από την αγέλη, περιπλανιόταν τις ζοφερές νύχτες, χωρίς προορισμό. Ήταν ο Σοριάμ, που η μοίρα του έδειξε έλεος και γλίτωσε από πνιγμό. Έμεινε για πάντα λύκος, κάτι που πάντα ήθελε, χωρίς όμως τη δύναμη του ιερού λευκού λύκου που του αφαίρεσε τη ζωή. Τιμωρημένος για την αχαριστία και τη βεβήλωση που προκάλεσε, πληγώνεται περνώντας ανάμεσα στις αγκαθωτές λυκοποριές και θρηνεί για τις χαμένες δόξες κάτω από το ειρωνικό χαμόγελο της πανσελήνου να του φωτίζει τη γκρίζα του γούνα και να του θυμίζει.

Πίνοντας το αίμα μου θα ξέρεις πάντα που είμαι και θα μπορώ να νοιώθω τις επιθυμίες σου για περιπέτειες γεμάτες αίμα και ηδονές μέσα σ’ ένα ανελέητο αιώνιο παιχνίδι.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2021, 158 σελ.

Βέρθα – Βασίλης Μαύρος

Βέρθα


Άλλοτε σαν ένας κατάμαυρος τράγος με στήθη ανθρώπινα και ουρά σαύρας. Άλλοτε σαν μια όμορφη γυναίκα που ξάφνου τα σμαραγδένια μάτια της γίνονται ολόλευκα και τα δόντια της γυαλίζουν κάτω απ’ το σεληνόφως προτού καρφωθούν στη σάρκα ενός βρέφους. Είναι η λάμια. Ένα πλάσμα που εγκατέλειψε την κόλαση για τούτον τον κόσμο. Ώσπου ένας μικρός πιανίστας, καθοδηγούμενος από τα όνειρά του, βρίσκει τον τρόπο ν’ απαλλάξει την ανθρωπότητα από αυτήν. Αλλά όχι για πάντα. Το όνομά της είναι Βέρθα. Επιστρέφει στον κόσμο αιώνες μετά την καταστροφή της από τον μικρό πιανίστα και το ματωμένο νήμα ξετυλίγεται από την αρχή. Αλλά μαζί της επιστρέφει κι η δύναμη των ονείρων. Τρεις φίλοι, ολομόναχοι μέσα σε μια ανυποψίαστη πόλη, θα ανακαλύψουν τη φύση της Βέρθας και σκοπός της ζωής τους θα γίνει η πτώση της. Όχι όμως δίχως απώλειες, επειδή δεν θ’ αργήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακόμη πιο επικίνδυνο ον, που δεν γνωρίζουν αν είναι φίλος ή εχθρός: τον εαυτό τους.

Νουβέλα, Γαβριηλίδης, 2017, 96 σελ.

Πιπίλιο – Βασίλης Μαύρος

Πιπίλιο


Κάποτε ήθελα να πετάξω πάνω από τα σύννεφα και να συναντήσω αγγέλους. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για μένα, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήταν καρφωμένη η ελπίδα να με αγαπήσει κάποτε ένας άγγελος. Όλα όμως άλλαξαν όταν εκείνο το πρωί είδα δύο μικρά τσιμπήματα στον λαιμό μου. Από τότε η ζωή μου πήρε άλλο δρόμο χωρίς να φταίω εγώ γι’ αυτό. Έτσι, οδηγήθηκα στην εκδίκηση και σε μια νοσηρή αγάπη.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2016, 188 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Οσελότος