Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αχιλλέας Ε. Αρχοντής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Γεννήθηκε στην Αγιά της Λάρισας, όπου ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, λογιστής. Λάτρης του ερασιτεχνικού θεάτρου – ενεργό μέλος της τοπικής θεατρικής ομάδας από το 1991 – της λογοτεχνίας, της παράδοσης, της ιστορίας και της μυθολογίας, είναι ένας απ’ τους δημιουργούς της σύγχρονης (2013), ηλεκτρονικής πλέον, έκδοσης των “Αγιώτικων Νέων”, της εφημερίδας του ΜΠΣ Αγιωτών “Μιλτιάδης Δάλλας”, που από το 1979 ως το 2000 – χρονολογία αναστολής της λειτουργίας της – αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Αγιάς, αλλά και για τους Αγιώτες της διασποράς.

Σκόνη στον καθρέφτη – Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Σκόνη στον καθρέφτη


Τι είναι αλήθεια ο χρόνος; Αυτό που πέρασε ή αυτό που έρχεται; Μήπως περιστρέφεται με μια σπειροειδή τροχιά και καταλήγει εκεί που άρχισε; Μήπως στο χτες βλέπουμε το σήμερα; Το ιστορικό γίγνεσθαι αλλάζει, οι άνθρωποι όμως και οι σχέσεις τους αλλάζουν; Κι αν δεν αλλάζουν, τι ακριβώς αλλάζει στο ιστορικό γίγνεσθαι; Η ουσία της εικόνας ή απλώς το θέμα της; Ας αφήσουμε τον ζωγράφο χρόνο να μας το πει.

Διηγήματα, E-book, Schooltime.gr, 2013, 60 σελ.

Κλειστές πόρτες – Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Κλειστές πόρτες


“Η κρίση ενός ζευγαριού, του Μάνου και της Ρένας, μέσα από την σημερινή κοινωνική και οικονομκή κρίση και η συντήρηση των ψευδαισθήσεών τους. Τα όνειρά τους όμως συντρίβονται πάνω στις κλειστές πόρτες των άλλων…”

Θεατρικό, E-book, Schooltime.gr, 2013, 15 σελ.

Film Noir – Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Film Noir


Ο Λεμπέσης δεν ήταν εγκληματίας. Ένας μικροδιαρρήκτης ήταν, που μισούσε τα αίματα, αλλά ο Μπάμπης τον έμπλεξε στο “μεγάλο κόλπο”. Κι από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε να καταδιώκεται για κάτι που δεν έκανε και ούτε έγινε ποτέ. Η Λίλα νόμισε πως βρήκε την έξοδο από τον πληρωμένο έρωτα. Ο Τεό πίστευε ότι, επιτέλους, θα έβγαινε από την περιφρόνηση και τη μιζέρια. Αλλά αυτή η έξοδός τους δεν ήταν παρά ένα σκοτεινό τούνελ. Σαν νυχτερινή σκηνή από παλιό φιλμ νουάρ.

Ο Λάζαρος Καχαλίδης είχε μόνο έξι μήνες μπροστά του για να οργανώσει την τελική του επίθεση στον πλούτο και στη νέα ζωή. Για να τα καταφέρει, όμως, έπρεπε πρώτα να βρεθεί σε νόμιμη άμυνα. Ήταν όμως έτσι ή μήπως τα πράγματα ήταν διαφορετικά από αυτά που παρουσίαζε;

Νουβέλα, Εντύποις, 2016, 90 σελ.

Idiosyncrasy – Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Idiosyncrasy


Ο Χάρι Γκρέιβς τον τελευταίο καιρό ζει δύσκολες μέρες. Το Λονδίνο μοιάζει ιδιαίτερα θλιβερό, όταν είσαι άνεργος για μήνες και η κοπέλα σου σε έχει εγκαταλείψει.

Η τύχη όμως αλλάζει για τον Χάρι, ο οποίος μέσα σε μια μέρα βρίσκει νέα δουλειά αλλά και τη χαμένη αγάπη στο πρόσωπο μια μυστηριώδους και σαγηνευτικής υπάρξεως. Προσλαμβάνεται από τον εκκεντρικό Μόρτιμρτ Άρνωχ, να αναλάβει, μαζί με την ανιψιά του Βίκυ Άρνωχ , τη διαχείριση του μπαρ “Idiosyncrasy”.

Μετά από μια σειρά ευτράπελων γεγονότων και παράξενων συναντήσεων, η Κοινή Λογική που χαρακτηρίζει τον Χάρι Γρέιβς, δοκιμάζεται. Πού είναι άραγε τα όρια της λογικής και πού αρχίζει τo παράλογο;

Μέσα στην καθημερινότητα κατακτήσεις της ανθρωπότητας όπως η Πολιτική, η Ιστορία, η Θρησκεία, η Λογοτεχνία, η Οικονομία και η Φιλοσοφία δοκιμάζονται στον χρόνο. Τελικός νικητής, όμως, θα αποδειχθεί ο Έρωτας.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018, 187 σελ.

Μυθιστορήματα
Idiosyncrasy (2018), Anima Εκδοτική

Νουβέλες
Film Noir (2016), Εντύποις

Διηγήματα
Σκόνη στον καθρέφτη (2013), Schooltime.gr

Θεατρικά έργα
Κλειστές πόρτες (2013), Schooltime.gr

Πηγές: Biblionet, Εντύποις, Schooltime.gr, Anima Εκδοτική