Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη

Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου και ζει με την οικογένειά της.
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το 2016 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της “Το ραντεβού”. Η “Κερασία” είναι το δεύτερο βιβλίο της και κυκλοφόρησε το 2017. Διάφορα διηγήματά της με τον τίτλο “Μικρές Ιστορίες” έχουν δημοσιευτεί στον διαδικτυακό και ημερίσιο τύπο. Διατηρεί ένα παγκοσμίως δημοφιλές blog τέχνης, το afroui • me & myself [afrouif.tumblr.com] και αναρτά στο twitter ως @afroui. Έχει γράψει ακόμα μια ανέκδοτη συλλογή με μικρά ποιήματα και χαϊκού, μερικά από τα οποία μπορεί κανείς να διαβάσει στο προσωπικό της ιστολόγιο.
Μυθιστορήματα
Το ραντεβού (2016), Αγγελάκη Εκδόσεις
Κερασία (2017), Αγγελάκη Εκδόσεις
Το πορτραίτο (2019), Εκδόσεις Πνοή

Παιδική λογοτεχνία
Το πεφταστεράκι (2020), 24 γράμματα
Η Κοκκινοσταλίτσα (2021), 24 γράμματα

Η Κοκκινοσταλίτσα – Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη

Η Κοκκινοσταλίτσα


Θα σας πω ένα παραμύθι μαγικό που μιλά για ταξίδια μέσα στο σώμα μας. Το ταξίδι αυτό, το κάνει η ΄Έμα συντροφιά με την Κοκκινοσταλίτσα.
Στις σελίδες του μαθαίνουμε το σπουδαιότερο μυστικό: Πως η αγάπη ποτέ δεν κουράζεται και ποτέ δε φεύγει. Μια στάλα αίμα χαρισμένη με αγάπη, δίνει ζωή στην ελπίδα που φωλιάζει στην καρδιά.
Γιατί η καρδιά είναι φτιαγμένη από σάρκα και όνειρα. Είναι μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη. Και χτυπά στον πιο υπέροχο ρυθμό που έχει ακουστεί ποτέ στη γη.
Είναι ένα παραμύθι για την προσφορά και την αιμοδοσία!

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χονδρομπίλα

Παιδική λογοτεχνία, 24 γράμματα, 2021, 46 σελ.

Το πεφταστεράκι – Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη

Το πεφταστεράκι


Μια καταπληκτική ιστορία με φανταστική εικονογράφηση.
Μια ονειρική αλληγορία που προσεγγίζει τον κόσμο των παιδιων με νεοπλασίες.
Γιατί ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , πάνω απ όλα, σημαίνει ανοίγω την αγκαλια στον κόσμο και αγκαλιάζω το συμπαν

Εικονογράφος: Κατερίνα Χονδρομπίλα

Παιδική λογοτεχνία, 24 γράμματα, 2020, 48 σελ.

Το πορτραίτο – Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη
Τα φθινοπωρινά απογεύματα μια παράξενη θλίψη απλώνεται στα βουλεβάρτα. Το νερό της βροχής ξεπλένει ιστορίες και πόθους και όνειρα. Από την πλατεία Μαντελέιν μέχρι τον σιδερένιο Πύργο, ακούγεται αχνά ένα μονότονο τραγούδι.

Ποτέ δεν θα θυμόταν τι έγινε ακριβώς στη συνέχεια. Αισθάνθηκε μόνο μια υπόγεια ενέργεια να την τραβάει προς τα πίσω. Την ενέργεια μιας ψυχής που φώναζε: “Κοίτα με, πάμε μια βόλτα μαζί στη βροχή, να πιούμε, να γελάσουμε, ν’ αγκαλιαστούμε… Μου λείπεις τόσο κι ας μη σε ξέρω. Ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει για ν’ αγαπήσεις και ν’ αγαπηθείς. Ο χρόνος πάντα υπερβάλλει. Τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα και μένει ακίνητος στο σύμπαν. Ας υπερβάλλουμε κι εμείς. Έλα κοντά μου”.

Παρίσι. Μια βόλτα στη βροχερή Βαστίλη. Ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα. Δυο άγνωστοι που το τέρας της βίας ενώνει για πάντα.

Αστράκι. Στην άλλη άκρη της Ευρώπης, σ’ ένα μικρό χωριό που δεν υπάρχει στον χάρτη της Κρήτης, η Σοφία, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον εφιάλτη, ρίχνεται αντίστροφα στο ρέμα του χρόνου. Ανοίγει τις πόρτες της μνήμης. Με όχημα το πορτραίτο ενός άνδρα, ταξιδεύει στο παρελθόν, και στο καθρέφτισμά του αντικρίζει το μέλλον της.

Με μια συγκινητική εξιστόρηση, μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού, αναβιώνει τα χρόνια της Κατοχής, της πείνας, του ξενιτεμού. Ζει τον απαγορευμένο έρωτα του Γιώργη για την Καλλιόπη και παίρνει ένα πολύτιμο μάθημα. Ο άνθρωπος είναι εν δυνάμει μετανάστης. Κανένας τόπος και κανένας πόλεμος δεν είναι ικανός να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη για ό,τι αφήνει πίσω του. Όλη του τη ζωή επιστρέφει “σπίτι”. Γιατί το σπίτι είναι δέρμα. Ξύνεις σοβά και βρίσκεις φλέβες. Φωτογραφίες αγκαλιά με το καρφί στον τοίχο. Χαρές και λύπες στο μπαούλο και λόγια ανομολόγητα στη φυλακή του αίματος.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2019, 532 σελ.

Κερασία – Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη

Μια “άλλη” νουβέλα


Ένα… τα χρόνια που πέρασαν…
Δύο… οι ανεξερεύνητοι πόθοι…
Τρία… οι μέρες που θα ‘ρθουν…
Τέσσερα… οι ώρες…
Πέντε… τα δευτερόλεπτα…
Έξι… οι αισθήσεις που ξύπναγαν…
Εφτά… οι απόκρημνες μεταπτώσεις του ψυχισμού μιας γυναίκας…

Αν το φλερτ με τη ζωή και τον έρωτα έχει χρώμα, είναι το κόκκινο. Αν έχει γεύση, είναι τραγανό και ζουμερό ταυτόχρονα… Αν έχει σχήμα, είναι ολοστρόγγυλο με μίσχο… Αν έχει υφή, τη νιώθεις με τα δόντια, με τα δάχτυλα, με τη γλώσσα… Αν το φλερτ έχει όνομα, το όνομά του είναι Κερασία.
Η Κερασία με αφοπλιστικά τρυφερή περιέργεια ρίχνει μια ματιά στον ώμο της. Κάτι ψάχνει. Κάτι πρέπει να υπάρχει εκεί. Είναι σίγουρη. Σαν σημάδι από χείλη… Μαζί της κρυφοκοιτάμε και εμείς. Τα στιγμιότυπα μπερδεύονται με τα όνειρα, οι μέρες με τις επιθυμίες, οι φόβοι με το πάθος. Ένα “άλλο” παιxνίδι ξεκινάει.

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2017, 212 σελ.

Το ραντεβού – Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη
Χρειάστηκε να περάσει ένας αιώνας και μερικοί μήνες για να συναντηθούν ξανά. Να διασχίσουν χώρες, αγκαλιές, αγωνίες. Να νικήσουν τον χρόνο και τον εαυτό τους. Από τον πίνακα ενός φημισμένου Αυστριακού ζωγράφου μιας άλλης εποχής, έως την αναστατωμένη Αθήνα της κρίσης, ένας έρωτας από το παρελθόν, κατορθώνει να ανακαλύψει τους τελικούς αποδέκτες του στο σήμερα.
Η Στεφανία κι ο Νικόλας ταυτίζονται μαγικά με τους εραστές του διάσημου καμβά και αφήνοντας πίσω τους ό,τι δεν ήτανε ποτέ γι΄ αυτούς, δίνουν, χωρίς να το γνωρίζουν, το πιο σημαντικό ραντεβού της ζωής τους.

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2016, 312 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Εκδόσεις Πνοή, 24 γράμματα