Αγγελική Σ. Μαρίνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Μαρίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον τραπεζικό τομέα.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε τεύχη των Συμπαντικών Διαδρομών και στα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά Ποιείν και Ο Αναγνώστης.

Η άλλη ζωή – Αγγελική Μαρίνου
Η Ελευθερία δεν είχε ποτέ δικό της ζώο μέχρι τότε. Στο πατρικό της είχαν καναρίνια, αλλά αυτά δεν πιάνονται. Αυτά γρήγορα γίνονται ένα με το ντεκόρ. Η Ελευθερία τα λυπόταν. Η μητέρα της είχε αλλάξει πολλά καναρίνια, γιατί τα μισά τα έχανε. Όταν τα τάιζε, ξέχναγε το πορτάκι τους ανοιχτό.
Τα καναρίνια φλερτάρουν πάντα με τις ανοιχτές πόρτες. Αλλά το ν’ απελευθερώνονται πουλιά που συνήθισαν σε συνθήκες σκλαβιάς είναι, το λιγότερο, απερισκεψία. Η άλλη ζωή έχει πάντα ένα τίμημα.

Νουβέλα, Εκδόσεις Γκοβόστη, 2007, 112 σελ.

Η απόρριψη – Αγγελική Μαρίνου
“Απόρριψη” είναι ο τίτλος του τελευταίου διηγήματος της συλλογής.

Όλα όμως τα διηγήματα έχουν να κάνουν με την απόρριψη. Οι πρωταγωνιστές τους γνώρισαν την απόρριψη από άλλους ανθρώπους, απ’ την κοινωνία, απ’ το σύμπαν. Άλλοι πάλι έθεσαν εαυτόν εκτός παιχνιδιού, εκτός της ζωής και της δημιουργικής, όπως λέμε, διαδικασίας. Κρύφτηκαν πίσω από γρίλιες, πίσω από χολή, πίσω από υπερωρίες, πίσω από αυταπάτες. Έγιναν θεατές, καλόβολοι ή κακόβουλοι, έγιναν θύματα, έγιναν άγιοι.

Εδώ βρίσκονται κάποιες απ’ τις ιστορίες τους.

Διηγήματα, Μαρίνου Αγγελική, 2015, 72 σελ.

Το 8ο αμάρτημα – Αγγελική Μαρίνου
Έχετε ακούσει για τους μοναχικούς ανθρώπους;
Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι σαν τους μπαμπούλες, τους καλικάντζαρους και τις αγαπημένες λάμιες του αδελφού μου, πλάσματα νοσηρά και υποχθόνια. Ξεπετάγονται από τις σκοτεινές γωνίες, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Προσπαθούν να ανήκουν, μα δεν ξεγελούν κανέναν. Κανείς δεν αντέχει να τους κοιτάζει για πολύ – γίνονται η άβυσσος που μας επιστρέφει το βλέμμα της.
Κι εγώ, η μικρή, πέρα από τον θάνατο αφοσιωμένη αδελφή του Συγγραφέα, διαβάζοντας το κύκνειο άσμα του, νιώθω ένα ρίγος θαυμασμού. Που προσπάθησε να ξεφύγει απ’ τη μοίρα του μοναχικού ανθρώπου με τρόπο επικό. Αν ακόμα πιστεύετε ότι διαβάζετε μια ιστορία μίσους, να σας το μαρτυρήσω ότι, κάτω απ’ τις γραμμές, κρύβεται μια μεγάλη, μια τεράστια ιστορία αγάπης.

Πεζογραφία, Κουκκίδα, 2016, 92 σελ.

Νουβέλες
Η άλλη ζωή (2007), Εκδόσεις Γκοβόστη

Διηγήματα
Η απόρριψη (2015), Μαρίνου Αγγελική

Πεζογραφία
Το 8ο αμάρτημα (2016), Κουκκίδα

Συλλογικά έργα
Θρύλοι του σύμπαντος (2007), Συμπαντικές Διαδρομές
Γράψε σβήσε μου πήδηξες την ιδέα (2011), Φαρφουλάς

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Γκοβόστη, Κουκκίδα