Αγγελίνα Λιβανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελίνα Λιβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Αναγνώσματα κλασικών συγγραφέων όπως τα “Ανεμοδαρμένα ύψη” της Έμιλι Μπροντέ κ.α την οδήγησαν σε αρκετές συγγραφικές απόπειρες, καταλήγοντας σε μικρά ερωτικά μυθιστορήματα, χωρίς όμως το τραγικό τέλος των κλασικών συγγραφέων, γιατί θεωρεί πως ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης και πρέπει να έχει αισιόδοξο τέλος, τουλάχιστον ως ανάγνωσμα. Αγαπάει τα ταξίδια γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης και τα τελευταία χρόνια ζει μακριά από την Αθήνα.
Μυθιστορήματα
Γυάλινες αγάπες (2016), Ωκεανός
Τυλιγμένοι στις φλόγες (2017), Ωκεανός

Τυλιγμένοι στις φλόγες – Αγγελίνα Λιβανού
Δεν μπορούσε να δει το πρόσωπό του γιατί φορούσε το κράνος του, μα κράτησε το βλέμμα της πάνω του μέχρι που τα γόνατά της λύγισαν και σωριάστηκε.
Με σταθερά βήματα την πλησίασε και ύστερα έσκυψε και την σήκωσε στην αγκαλιά του. Και παρ’ όλο που ήταν ημιλιπόθυμη ένιωσε ασφάλεια μέσα στα δυνατά του μπράτσα που την τύλιξαν προστατευτικά ενώ ταυτόχρονα η καρδιά της χτύπησε δυνατά…
“Υπάρχουν άλλοι μέσα στο σπίτι;” τη ρώτησε επίμονα.
Δεν είχε δύναμη να του απαντήσει και ένευσε αρνητικά. Κι ύστερα τίποτα… Μαύρο πέπλο έπεσε μπροστά της.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2017, 288 σελ.

Γυάλινες αγάπες – Αγγελίνα Λιβανού
Η Ράνια και ο Ίαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη ένα απλό αγοροκόριτσο που προσπαθεί να ανακαλύψει πού θα καθίσει η μπίλια της ζωής, και εκείνος ένας γοητευτικός καρδιοκατακτητής κοσμοπολίτης, μοντέλο στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρελθόν και το μέλλον του. Ένα ατύχημα θα σταθεί η αφορμή της γνωριμίας τους. Από τότε θα ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων που άλλοτε θα τους φέρνουν κοντά και άλλοτε θα τους απομακρύνουν. Το παρελθόν του Ίαν συχνά-πυκνά ρίχνει βαριές σκιές τις οποίες η Ράνια δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση που δεν βγάζει πουθενά.
Ο Ίαν προσπαθεί να ξανακερδίσει την αγαπημένη του. Θα καταφέρει άραγε να σβήσει τους φόβους της και να την κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του;

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 304 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός