Αγγελος Κατσιρντάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Κατσιρντάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Απρίλιο του ’86, όπου και έκανε τα πρώτα του παιδικά βήματα.
Μεγαλωμένος σε μία μονογονεϊκή οικογένεια, και στην ηλικία των 13 μόλις ετών, αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια του, εγκαταλείποντας τα σχολικά θρανία και ξεκινώντας εργασία. Μεγαλώνοντας, όμως, μεγάλωναν και οι εσωτερικές του ανησυχίες, καθώς και η ανάγκη του να ανασυγκροτηθεί. Αυτό τον ώθησε στην αναζήτηση τρόπων αυτοβελτίωσης, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει τον κόσμο των βιβλίων, τόσο προσωπικής ανάπτυξης όσο και φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.
Το ενδιαφέρον του κέντρισαν συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Φρίντριχ Νίτσε, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Τζον Στάινμπεκ, από τους οποίους εμπνεύστηκε για τη στάση ζωής του και για τον τρόπο που βλέπει σήμερα τα πράγματα, ενισχύοντας, παράλληλα, την καθαρά ορθολογική του συνείδηση, που συνέβαλε στην “αναδόμηση”, όπως ονομάζει εκείνος, του εαυτού του.
Η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιδιόμορφη καθημερινότητά του και λειτούργησε ως στυλοβάτης σε περιόδους που χρειάστηκε να “εξημερώσει” μέσα του αχαλίνωτα ένστικτα. Ο ίδιος πιστεύει ότι η μουσική καταφέρνει να προκαλεί την “αφύπνιση” των αισθήσεων ανεξαρτήτως παρτιτούρας.
Στα 27 του αποφάσισε να συνεχίσει αυτό που άφησε μισό, κι έτσι άρχισε να φοιτά στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Την ίδια περίοδο κάνει τα πρώτα του συγγραφικά βήματα και, με τη ζωτικής σημασίας βοήθεια της αρχαιολόγου και συγγραφέως Ειρήνης Γαβριλάκη, ωθείται στη συγγραφή και ολοκλήρωση της πρώτης του ποιητικής συλλογής.
Ποίηση
Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας (2018), Ιδιωτική Έκδοση

Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας – Άγγελος Κατσιρντάκης
Όταν η κάμπια εκκολάφθηκε…
“Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας” δημιουργήθηκε μέσα σ’ ένα κλίμα εσωτερικής διαμάχης-διαμαρτυρίας, τόσο κραυγάζουσας όσο και σιωπηλής, καθιερώνοντάς το ως το πρώτο μου ελευθεριακό ποιητικό δημιούργημα, το οποίο αποτελεί μια ειλικρινή εξομολόγηση, κυρίως, προς τον ίδιο μου τον εαυτό.
Το ίδιο το βιβλίο κινείται σε μία σειρά κοινωνικών παρατηρήσεων, αλλά, κατά κύριο λόγο σε μια αλληγορία που εξυπηρετεί την εξύμνηση του έρωτα, δίνοντάς του άλλοτε υπόσταση καταστροφέα και άλλοτε τoν ρόλο του δημιουργού, καθιστώντας τον το βασικό συστατικό για μια ζωή που αναζητά την εγρήγορση…
Υ. Γ.
Πάντα υπάρχει χρόνος, έως ότου πάψει πλέον να υπάρχει…

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2018, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet

Please wait...