Αγγελος Κυπριανός

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Κυπριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών.
Είναι τραγουδοποιός Αμερικάνικης Φολκ Μουσικής με το καλλιτεχνικό όνομα Remi & the road και έχει στο ιστορικό του 6 δίσκους και αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης ο ιδρυτής του σχήματος Theanivar, ενός μουσικού project που ειδικεύεται σε ατμοσφαιρική μουσική συγκεκριμένης θεματολογίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα λογοτεχνίας του Φανταστικού ονομάζεται “Ο Οίκος των Βέρεμον” και κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Πηγή. Ανάμεσα σε άλλα έργα του είναι το μιούζικαλ “Λετζέντα” και η ταινία “I dreamt about this” καθώς επίσης και το επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και στρατηγικής με τίτλο Meteor Tales. Το βιβλίο “Το ναυάγιο της Καράντρα” αποτελεί την πρώτη ιστορία από τον κόσμο του Meteor Tales, τη Βιτάλλια.
Μυθιστορήματα
Ο Οίκος των Βέρεμον (2018), Εκδόσεις Πηγή
Το ναυάγιο της Καράντρα (2019), Εκδόσεις Πηγή
Τα χρονικά της Τρίαινας 1: 21 γλάροι (2021), Εκδόσεις Βάρδος
Το σημάδι του ξίφους (2021), Εκδόσεις Βάρδος
Ο Οίκος των Βέρεμον. Ο χορός του αίματος (2022), Εκδόσεις Βάρδος

Νουβέλες
21 Γλάροι (2020), Ιδιωτική Έκδοση
Η πύλη και το νησί (2020), Κυπριανός Άγγελος
Τα χρονικά της Τρίαινας 2: Η Κόρη της Θάλασσας (2022), Εκδόσεις Βάρδος

Ο Οίκος των Βέρεμον – Άγγελος Κυπριανός

Ο οίκοςΟ χορός του αίματος


«Αίμα. Ποτάμι. Θρήνος. Θρήνος για τη ζωή που φεύγει. Θρήνος για τη ζωή που έρχεται. Μέσα από τις χαραμάδες. Σκοτεινή, ρημαγμένη και μισή. Όμως, ζωή»

Το όνομά μου είναι Κάλχας Βέρεμον. Υπηρέτησα σε δύο πολέμους στη ζωή μου και σε άλλους χίλιους, αφότου είχα πεθάνει.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βάρδος, 2022, 161 σελ.

Η Κόρη της Θάλασσας – Άγγελος Κυπριανός

Η ΚόρηΤα χρονικά της Τρίαινας – Μέρος B


Το 2ο μέρος της σειράς “Τα Χρονικά της Τρίαινας”. Το πλήρωμα του Μασκάρντι Μπέριο συνεχίζει να διασχίζει τις ανεξερεύνητες νότιες θάλασσες της Βιτάλλια. Η μυρωδιά του θανάτου, ακόμη φρέσκια στα ρουθούνια τους και τα νύχια του Λιονταριού πάντα στην ουρά τους, το πλήρωμα του “Γλάρου”, καλείται ξανά να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και να πληρώσει το τίμημα της πορείας που επέλεξε.

Μυθιστόρημα Πειρατικής Φαντασίας

Νουβέλα, Εκδόσεις Βάρδος, 2022, 118 σελ.

Το σημάδι του ξίφους – Άγγελος Κυπριανός

Το σημάδι του ξίφους


Οι πρώτοι Άνθρωποι γεννήθηκαν σε έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα. Οι πρώτοι ήχοι ήταν σάλπιγγες, τα πρώτα εργαλεία ήταν ξίφη και τα πρώτα λόγια δεν ήταν παρά ιαχές πολέμου. Έτσι βρήκαν τον κόσμο της Βιτάλλια στην αυγή της εκείνοι που κλήθηκαν να πολεμήσουν στη μάχη των Θεών. Λένε πως εκείνοι οι Άνθρωποι είχαν ευλογηθεί με μακροζωία. Ήταν η ανταμοιβή για τη συμμετοχή τους στη μάχη των Θεών ή απλά το γεγονός ότι το αίμα τους ήταν το αίμα του ίδιου του Σέντινελ, που έφτιαξε τον κόσμο, καθαρό, ατόφιο και πιο δυνατό από κάθε ρίζα που αγκάλιασε τη γη έκτοτε. Οι ψυχές των Ανθρώπων, όμως, δεν φτιάχτηκαν ποτέ για να αντέχουν τόσο στον κόσμο των θνητών. Τα χρόνια φαίνεται να γλιστρούν μέσα από τα δάχτυλά τους και το μυαλό τους μοιάζει με ραγισμένο γυαλί, με μόνο κάποιες αναμνήσεις να μένουν ζωντανές, που προσπαθούν να αναζωπυρώσουν την αίσθηση ύπαρξης ενός σκοπού στη νέα εποχή, καθώς ο κόσμος γυρίζει πια σελίδα. Επτά πολεμιστές διανύουν τις μακρές εποχές της Βιτάλλια και υπομένουν την αθανασία τους, καθώς παλιές και νέες σκιές Θεών και θνητών κρέμονται πάνω από τις πολυπόθητες Γαίες του Κόσμου. Αυτοί είναι που θα κληθούν ξανά, για να βρουν τη θέση τους ανάμεσα σε βασίλεια, Θεούς και αχαρτογράφητες περιοχές.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βάρδος, 2021, 488 σελ.

21 γλάροι – Άγγελος Κυπριανός

21 γλάροιΤα χρονικά της Τρίαινας – Μέρος Α


Ο Μασκάρντι Μπέριο, πρώην ιππότης του βασιλείου του Λόθεν, απεχθάνεται τους στεριανούς. Αφήνοντας πίσω τους τίτλους που δύσκολα κέρδισε στις παλιές του εκστρατείες, αποφασίζει να ανοίξει πανιά για τα αχαρτογράφητα νησιά του Νότου που είναι γνωστά μόνο για τους κινδύνους και τα τέρατα που τα μαστίζουν.
Ο Μασκάρντι ορκίστηκε στον βασιλιά του Λόθεν να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Αλίμονο όμως, οι θαλασσοπόροι έχουν δικό τους είδος όρκων και ένας καπετάνιος είναι δικαστής, βασιλιάς και δήμιος στο πλοίο του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βάρδος, 2021, 140 σελ.

Η πύλη και το νησί – Άγγελος Κυπριανός

Η πύλη και το νησίΒασισμένο σε αληθινή ιστορία


Τι θα έκανες αν εμφανιζόταν μπροστά σου μια μαγική Πύλη;
Τέσσερις έφηβοι περπατούν τον παραθαλάσσιο δρόμο των Σπετσών μέσα στο καταχείμωνο. Συζητούν για αστικούς θρύλους και ονειρεύονται μια Πύλη που θα τους μεταφέρει στους αγαπημένους τους μαγικούς κόσμους, αυτούς που συχνά επισκέπτονται μέσα από βιβλία, παιχνίδια και ταινίες με μάγους, ιππότες και δράκους. Αλλά είναι σοφό να ονειρεύεται κάποιος τέτοια πράγματα; Διότι η μαγεία, λένε πως δημιουργείται με τη δύναμη της θέλησης…

Νουβέλα, Κυπριανός Άγγελος, 2020, 99 σελ.

21 Γλάροι – Άγγελος Κυπριανός

Τα χρονικά της Τρίαινας – Βιβλίο 1


Πρόκειται για το πρώτο μέρος μια σειράς βιβλίων Φαντασίας με πειρατική ατμόσφαιρα που θα λέγεται «Τα Χρονικά της Τρίαινας».
Μαγεία, περιπέτεια, τέρατα και ρούμι λοιπόν, σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο της Βιτάλλια.

Ο Μασκάρντι Μπέριο, πρώην ιππότης του βασιλείου του Λόθεν, απεχθάνεται τους στεριανούς. Αφήνοντας πίσω τους τίτλους που δύσκολα κέρδισε στις παλιές του εκστρατείες, αποφασίζει να ανοίξει πανιά για τα αχαρτογράφητα νησιά του Νότου που είναι γνωστά μόνο για τους κινδύνους και τα τέρατα που τα μαστίζουν.

Ο Μασκάρντι ορκίστηκε στον βασιλιά του Λόθεν να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Αλίμονο όμως, οι θαλασσοπόροι έχουν δικό τους είδος όρκων και ένας καπετάνιος είναι δικαστής, βασιλιάς και δήμιος στο πλοίο του.

Νουβέλα, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 92 σελ.

Το ναυάγιο της Καράντρα – Άγγελος Κυπριανός

Το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα πειρατικής φαντασίας


Ο Αρσίκ είναι ένας πρώην θαλασσοπόρος που ορκίστηκε να μην πεθάνει στη θάλασσα. Αποσύρθηκε στη νήσο Σάραπορτ όπου γεννήθηκε και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της στεριανής ζωής του, ένα μέρος που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εμπορικά λιμάνια του Νότου καθώς επίσης και ένα από τα πιο επικίνδυνα πειρατικά λημέρια. Ο Αρσίκ έζησε αρκετούς τρόμους σε ταξίδια που δούλεψε ως μισθοφόρος, ναύτης, σωματοφύλακας, βοηθός καπετάνιου, ληστής και ό,τι άλλο θέλησαν οι Θεοί για αυτόν και έτσι, αποφάσισε να παραμείνει στη στεριά και στα καταγώγια που νιώθει πως του αρμόζουν.

Όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν για τον ευέξαπτο χαρακτήρα του, τον θυμό που μαζεύεται σαν τρίγωνο στο μέτωπό του και οδηγεί το αδύναμο και ασθενικό σκαρί του σε απεχθείς πράξεις πρωτόγνωρης βίας -μια φωτιά μέσα του που σβήνει μόνο προσωρινά από το ρούμι που τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μοίρα, όμως, επιφυλάσσει ένα τουλάχιστον ακόμα ταξίδι για τον Αρσίκ. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η θάλασσα κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά από όσα μπορούσε να φανταστεί και ένα κάλεσμα θα τον τραβήξει σε πρωτόγνωρες φουρτούνες, εσωτερικές και μη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 300 σελ.

Ο οίκος των Βέρεμον – Άγγελος Κυπριανός

Μυθιστόρημα φαντασίας


Οι Βέρεμον είναι ο τελευταίος οίκος βρικολάκων στον κόσμο της Μέα. Ο Κάλχας Βέρεμον, βετεράνος πολέμου και επικεφαλής της οικογένειας, φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος για τα παιδιά του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στον αφιλόξενο βορρά, χτίζοντας μια μεγαλοπρεπή έπαυλη και παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να μπορούν να ενσωματωθούν διακριτικά στην κοινωνία των ανθρώπων και να αποφύγουν τη φρικτή μοίρα που υπέστησαν οι παλιότερες φατρίες βρικολάκων.
Ωστόσο, τα μυστικά ενός τέτοιου οίκου δεν κρύβονται εύκολα. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας ανυπομονούν να γνωρίσουν τον κόσμο και να δοκιμαστούν, αφήνοντας στην άκρη τις ιστορίες των βιβλίων και τις περιπέτειες του πατέρα τους από τον πόλεμο, με τις οποίες μεγάλωσαν.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι προκαταλήψεις των ανθρώπων και η ίδια τους η φύση θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε στροφή. Έτσι θα ανακαλύψουν ότι η ασφάλεια της έπαυλης και τα γνώριμα εδάφη δεν θα μπορούν να τους κρατούν για πάντα μακριά από τους κινδύνους…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 322 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή