Αγγελος Ρωμανός

Ελληνες λογοτέχνες
O Άγγελος Ρωμανός, κατάγεται από την Τήνο.
Η αγάπη του για τα χρώματα του Αιγαίου είναι εμφανής μέσα από τα πρώτα κιόλας κείμενά του. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία, τον οδήγησαν πρώτα ως αναγνώστη στα γραφεία της Αnima, μετέπειτα ως συντονιστή σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και πλέον ως συγγραφέα του εκδοτικού. Το “Λευκό μετάξι”, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Αποτελεί δε το πρώτο μέρος μιας σειράς μυθιστορημάτων βασισμένα πάντα πάνω στον ίδιο αρχικό άξονα, δεμένα με ένα παλιό και καλά κρυμμένο μυστικό.

Λευκό μετάξι – Άγγελος Ρωμανός
27 Μαΐου 1907. Ο γιατρός Ροσελάτος υποκινούμενος από τον έρωτά του για την Αλοΐσια Δελακρουζά, κλέβει από τη Σύρο μια παλιά εικόνα ανεκτίμητης αξίας. Προδομένος από την αγαπημένη του, πεθαίνει στα χέρια της ψελλίζοντας μόνο: “Αν δεν ενωθεί το αίμα μου με το αίμα σου, ευτυχία και προκοπή να μην δεις ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά σου, ούτε τα παιδιά των παιδιών σου”.

27 Μαΐου 2017. Άνδρος.
O ξαφνικός θάνατος του Χαρίλαου Ίσαρη ανατρέπει την φαινομενικά ήσυχη ζωή της οικογένειάς του. Η γυναίκα του Ελένη, ο γιος του Αλεξανδρής και η κόρη του Μυρτώ έρχονται αντιμέτωποι με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος διαγράφοντας ο καθένας τη δική του, προδιαγεγραμμένη από τις επιθυμίες τους, πορεία.
Ένα καράβι, σαν κι εκείνα που πάντα κοιτούσε από το παράθυρο της, θα οδηγήσει τη Μυρτώ στην Τήνο, στο αρχοντικό σπίτι των Δελακρουζά, στο Σέμπρεβιβα. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα, την προδοσία και τον πόνο για να μάθει πως η πραγματική αγάπη έρχεται αθόρυβα, για να γαληνέψει την αντάρα του πάθους, μένει ανεξίτηλη στο χρόνο, ξέρει να υπομένει.
Θα μπορέσει άραγε το Σέμπρεβιβα να γίνει για εκείνη ο επίγειος παράδεισος;

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018, 428 σελ.

Τα δάκρυα της Κασσιόπης – Άγγελος Ρωμανός

Μήλος, Βενετία, Παρίσι, μια αέναη περιπλάνηση των ηρώων μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια του πάθους και των επιθυμιών τους που τους κρατά δέσμιους από το 1999.

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν μοιάζει να επαληθεύει τον μύθο της Κασσιόπης.

Μέσα στη δύνη της καθημερινότητας η Μαριλίτα, αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Αλέξη, παντρεμένη με τον Τζώρτζη, δυστυχισμένη. Η επιστροφή στη Μήλο μετά από μια μεγάλη καριέρα στο Παρίσι θα είναι άραγε αρκετή για να αλλάξει τη ζωή της; Μπορεί ο πρώτος, παιδικός ακόμα έρωτας, να είναι αρκετά δυνατός ώστε να αντέξει στο χρόνο, στα μυστικά και στα ψέματα;

Και το ερώτημα παραμένει, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αλλάξουμε τη ζωή μας για να βρούμε την ευτυχία;

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2019, 328 σελ.

Μυθιστορήματα
Λευκό μετάξι (2018), Anima Εκδοτική
Τα δάκρυα της Κασσιόπης (2019), Anima Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική