Αγνή Κομνηνού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγνή Κομνηνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε βιολογία και marketing στη Λυών της Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης όπου και συνεχίζει ακόμη. Το “Ανάθεμα την Εύα”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος (έκδ. 2012) είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Ανάθεμα την Εύα (2012), Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ανάθεμα την Εύα – Αγνή Κομνηνού
“Η εφηβεία είναι σαν ίωση μακράς διαρκείας. Κάποτε θα περάσει…”, σκέφτεται με ανακούφιση κάθε βράδυ πριν ξαπλώσει η Μίκα προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τα ιερογλυφικά SMS της έφηβης κόρης της.

Ακροβατώντας ανάμεσα σε απαιτητικούς πελάτες, αλλοπρόσαλλους συναδέλφους, προβληματικές φιλενάδες, μια δεκάχρονη κόρη που έχει σαν ιέρεια τη Lady Gaga, μια μάνα που συνεχώς της υπενθυμίζει “ότι έχει περιττά κιλά”, μια γιαγιά που σχεδιάζει το γάμο της και σ’ ένα σύζυγο που μάλλον τη βλέπει σα διακοσμητικό μαρούλι, νιώθει το μέχρι τώρα φυσιολογικό της σύμπαν να καταρρέει. Και μέσα σ’ όλο αυτό το χάος εμφανίζεται και ένας άντρας που της δημιουργεί ταχυπαλμίες κάθε φορά που τον συναντάει.
Μα ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;
Η πανσέληνος, το κακό φενγκ σούι ή μήπως… η Εύα;

Ένα καυστικά διασκεδαστικό μυθιστόρημα που περιγράφει την ζωή της σύγχρονης ελληνίδας, που προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Όμως κάπου εκεί κρυμμένος, πνιγμένος στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ο εαυτός της διεκδικεί να ζήσει ελεύθερος. Αλήθεια θα τα καταφέρει;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2012, 186 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Παπαδόπουλος