Ακης Παρισιάδης

Ακης Παρισιάδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άκης Παρισιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες. Έγραφε άρθρα θρησκειολογικού, ιστορικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου. Υπήρξε ο ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας Χίμαιρα το 2006. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις μεπροσωπικότητες πανελλαδικής αναγνώρισης, πρόσωπα των τεχνών και πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της ευρύτερης πολιτικής σκηνής. Σήμερα γράφει σε διάφορα blogs. Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Ακης Παρισιάδης.

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται – Άκης Παρισιάδης

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια


Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Τέσσερις ώριμες γυναίκες με έντονη φεμινιστική δράση στην Αγγλία του 20. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται σε ατύχημα. Μια ομάδα κομμουνιστών που διοχετεύει έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση σε όλη τη χώρα. Μια αυτοκτονία που συντελέστηκε είκοσι χρόνια πριν. Γεγονότα που μοιάζουν ασύνδετα τελικά ενώνονται από τις λεπτές κλωστές της μοίρας και δείχνουν πως η δίψα για εκδίκηση παραμένει μια αναλλοίωτη δύναμη που κινεί και διαμορφώνει τα πάντα στο πέρασμα του χρόνου.
Στην Αθήνα του 1952 λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ιάσων Ανθύλλης, συντηρητικός και άνθρωπος της συνήθειας, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά, αλλά και την οξυδερκή του σκέψη, θα βρεθεί άθελά του αντιμέτωπος με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο που θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει, συνδέοντας άψογα το μυρωδικό που χρησιμοποιεί η θεία του για τα όσπρια και την αγάπη του για το ρομαντικό συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ.

Μυθιστόρημα, Χάρτινη Πόλη, 2014, 368 σελ.

Ένας κόνδορας σε σπιρτόκουτο – Άκης Παρισιάδης

Ένας κόνδορας σε σπιρτόκουτο


Αύγουστος 1953. Στα Νέα Παλάτια Αττικής, ο Ροβέρτος και η Μαρκέλλα Δινέζη βαθύπλουτοι και αυστηροί Καθολικοί, ετοιµάζονται να υποδεχτούν στην εξοχική τους έπαυλη τα τέσσερα ανίψια τους για λίγες ηµέρες διακοπών και ξεκούρασης. Η συνάντηση είναι σηµαντική, καθώς θα βρεθούν όλα τ΄ανίψια µαζί για πρώτη φορά. Ωστόσο, τη φαινομενική χαρά αυτής της συνάντησης θα ακολουθήσει ο αληθινός τρόµος, όταν βρεθεί δολοφονηµένος ο Κωνσταντίνος, ανιψιός από τη µεριά του Ροβέρτου. Όλα όµως θα ανατρεπούν, αφού το ίδιο πρωινό, µετά τη δολοφονία, ο Κωνσταντίνος θα εµφανιστεί στην έπαυλη, ενώ όλα ήταν έτοιµα για την κηδεία του.

Ο Ιάσων Ανθύλλης, ο δηµοσιογράφος µε την ιδιάζουσα συµπεριφορά και την ξεχωριστή οξυδέρκεια, που βρέθηκε στα Νέα Παλάτια για χάρη των συναισθηµατικών παρορµήσεων του συναδέλφου και φίλου Δηµήτρη, θα κάνει µια βαθιά βουτιά στα θολά νερά των χαρακτήρων των ενοικίων της έπαυλης κι εκεί θα ανακαλύψει καλά φυλαγµένα µυστικά της ζωής και του παρελθόντος τους. Όµως, το στρείδι που κρύβει το κρυµµένο µαργαριτάρι θα το ανακαλύψει αργότερα, όταν µια δεύτερη δολοφονία θα έχει ήδη συντελεστεί,

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2020, 300 σελ.

Μυθιστορήματα
Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται (2014), Χάρτινη Πόλη
Ένας κόνδορας σε σπιρτόκουτο (2020), Bookstars – Γιωγγαράς

Συλλογικά έργα
Μονόλογοι 92017), ΤοΒιβλίο

Βραβεία-Διακρίσεις
Β΄ Βραβείο Πασχαλιάτικου Διηγήματος, Eφημερίδα “Δημοκρατία” (2020)
Έπαινος Πανελληνίου Διαγωνισμού Ποίησης Χάϊκου, Εκδόσεις Οδός και Art Wave (2020)
3η θέση στον 2ο Ετήσιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Ανδρέας Εμπειρίκος”, Ομάδα Υπερρεαλιστών Θεσσαλονίκης (2020)

Στο Αναλόγιο του Deyteros
Άνθρωποι με ονόματα (Ποίημα) Πρώτη δημοσίευση
Καλοκαίρι στην Auvers-sur-Oise (Αφήγημα)
Με τον τρόπο που μου έμαθε ο Φ. Πεσσόα (Αφήγημα)

Πηγές: Biblionet, Χάρτινη Πόλη, Bookstars – Γιωγγαράς