Ακης Τσιαμπαλής

Ακης Τσιαμπαλής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άκης Τσιαμπαλής εργάσθηκε επί πολλά έτη στα τουριστικά επαγγέλματα και σήμερα διατηρεί επιχείρηση στη Νυρεμβέργη. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Είναι λάτρης του βιβλίου. Το αστυνομικό μυθιστόρημα “Αστραπαλαμένος” είναι το πρώτο του έργο που εκδίδεται.
Μυθιστορήματα
Ο αστραπαλαμένος (2016), Οσελότος

Ο αστραπαλαμένος – Άκης Τσιαμπαλής

Ο αστραπαλαμένος


Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Μία από αυτές είναι και ο Γιάννης. Τα Τρίκαλα… μητέρα του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Βίργου, του Μητροπάνου, του Μαργαρίτη αλλά και του Σακαφλιά, του Παλαιοκώστα, του Σαμαρά. Και έρχεται να προστεθεί και ο Γιαννάκος μας. Ένας νέος που όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, που ‘λεγε και η γιαγιά του. Επίσης η γιαγιά του τον έλεγε και αστραπαλαμένο, δηλαδή βαρεμένο, τρελό που άγεται και φέρεται από εξωκοσμικές τσιγκλιές, αλλά επίσης και από φυσικο-χημικο-φυτικές τσιγκλιές! Ένα άτομο που όλοι θα τον ήθελαν για φίλο, αλλά καμμία γυναίκα για άντρα και επίσης καμία μητέρα για γιό.
Τέλος πάντων, όλοι εδώ κρινόμαστε.

… Τέρμα του διαδρόμου ήταν ένα τελευταίο γραφείο, μόλις έφτασαν έξω από την πόρτα ο ασφαλίτης με το μουσάκι του λέει δείχνοντας μια επιγραφή:
– Φίλε βλέπεις τι γράφει πάνω;
Κοιτάει ο Γιάννης και διαβάζει από μέσα του: Εδώ γαμούν, δεν παίζουν. Μπα! Λάθος, ανοιγοκλείνει τα μάτια και ξαναδιαβάζει: Δίωξη ναρκωτικών. Λες και διάβαζε την καταδίκη του του φάνηκε. Μέσα τούς περίμεναν άλλοι δύο. Ο ένας μελαχρινός επίσης με μούσι και ο άλλος καστανός, ψηλός, γαλανομάτης. Και οι δυο γυμνασμένοι και μάλλον του φάνηκαν γαλονάδες.
– Κάτσε! του λέει ο ένας.
Κάθεται. Η καρέκλα, μια παλιά γραφείου, πρέπει να είχε αναμμένα κάρβουνα ή καρφιά! …

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2016, 300 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...