Αλέκα Γιαννουσά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλέκα Γιαννουσά γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με ειδικότητα στη διδασκαλία των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο “Το κορίτσι λάστιχο” από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”. “Το δίλημμα” αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημά της.
Μυθιστορήματα
Το δίλημμα (2013), myedition.gr

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το κορίτσι λάστιχο (2004), Ελληνικά Γράμματα

Το δίλημμα – Αλέκα Γιαννουσά
Μια ιστορία ιδωμένη από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η Αλεξάνδρα και η Άλεξ, μια ηρωίδα, δυο διαφορετικές πορείες, ένα τέλος. Πως επηρεάζουν οι επιλογές μας τη ζωή μας και τις ζωές των γύρω μας; Ο άνθρωπος είναι εντελώς ελεύθερος να πλάσει τη μοίρα του ή το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Τι έχει τελικά σημασία ο προορισμός ή το ταξίδι; Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προκύπτουν από το δίλημμα.

Η συγγραφέας υφαίνει τον ιστό της αφήγησης με δεξιοτεχνία και το ξετύλιγμα της ιστορίας αποκαλύπτει βαθυστόχαστες σκέψεις γύρω από το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αναγνώστης συμπάσχει με τους ήρωες και αγωνιά για την έκβαση της ιστορίας τους , αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα κάποια στοιχεία του εαυτού του στις πράξεις, στα λόγια και στις σκέψεις τους.

Μυθιστόρημα, myedition.gr, 2013, 264 σελ.

Το κορίτσι-λάστιχο – Αλεξάνδρα Γιαννουσά-Δημητροπούλου
Μέσα στη δίνη του πολέμου, στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής, γεννιέται ένα αστέρι, η Ανέλ, το κορίτσι-λάστιχο, που μεσουράνησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα της μεταπολεμικής Αθήνας. Μια συγκλονιστική ιστορία, η οποία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αποτυπώνει μέσα από ένα νεανικό πρίσμα τα θλιβερά χρόνια του πολέμου, αλλά και τις μέρες δόξας που έζησε η Ανέλ, ακροβατώντας τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο θέατρο.
Eπιμέλεια σειράς: Αργυρώ Κοκορέλη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνικά Γράμματα, 2004, 288 σελ.

Πηγές: Biblionet, myedition.gr, Ελληνικά Γράμματα