Η πόλη των

Αλεξ Κ. Γλαύκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άλεξ Κ. Γλαύκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000.
Πέρασε στο τµήµα Ποιµαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, συνέχισε όµως τις σπουδές της στο τµήµα Βιβλιοθηκονοµίας, Αρχειονοµίας και Συστηµάτων Πληροφόρησης του ΔΙΠΑΕ. Η αγάπη της για τη συγγραφή ξεκίνησε από µικρή ηλικία. Οι εµπνεύσεις της προέρχονται κυρίως από την ξένη λογοτεχνία του φανταστικού, κινούµενα σχέδια ιαπωνικής και κινέζικης παραγωγής, graphic novels και manga.
Μυθιστορήματα
Η Πόλη των Δαιμόνων (2022), Εκδόσεις Πηγή

Η Πόλη των Δαιμόνων – Άλεξ Κ. Γλαύκου

Η πόλη τωνΗ Αφύπνιση της Αλεπούς
Βιβλίο 1ο


Το υπερφυσικό έχει γίνει καθηµερινότητα, οι δαίµονες βρίσκονται παντού και οι προθέσεις τους δεν είναι πάντα ενάρετες. Η Δηµοκρατία της Σιγκισοάρας ίδρυσε την οργάνωση των Γιέγκερς για να καταπολεµήσει τους δαίµονες, µε το ισχυρότερο όπλο τους να είναι ο Κλάους Ορέλιαν, ο τελευταίος λυκάνθρωπος.
Αν και ο Κλάους είναι µέλος της οργάνωσης, δεν διστάζει να πάει ενάντια στο πρωτόκολλό τους όταν σώζει τη Σόρµεντ, ένα εντεκάχρονο κορίτσι που µετατράπηκε σε βρικόλακα και έχει επιλεχθεί από τον σαδιστή Συνταγµατάρχη ως η νέα ηγέτιδα των βρικολάκων. Ο Κλάους µαζί µε την Ηλέκτρα, µια νεαρή κοπέλα που έχει κλείσει συµφωνία µε έναν πανίσχυρο δαίµονα για να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάµεις, αποφασίζουν να προστατέψουν τη Σόρµεντ από τον Συνταγµατάρχη και τους ακολούθους του.
Στον αγώνα για το ποιος θα έχει τη Σόρµεντ και ποιος θα βρει πρώτος τον Συνταγµατάρχη για να τον εξοντώσει, θα εµπλακούν πολλοί, όπως η Λεάνδρα, µια σκληροτράχηλη Γιέγκερ που δεν εµπιστεύεται τον Κλάους και την Ηλέκτρα λόγω της φύσης τους, ο Ντάνιελ, ένας αλαζονικός Γιέγκερ που νοιάζεται µόνο για τα λεφτά, ο Διοµήδης, ένας ντετέκτιβ εθισµένος στη δουλειά του, και δυο λυκειόπαιδα, ο Μάρκους και ο Αλ. Το κυνήγι αυτό θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις µυστικών, απάτες, προδοσίες, και ίσως στον θάνατο για µερικούς.
Είναι η πόλη των δαιµόνων αρκετά µεγάλη για όλες αυτές τις ιδιαίτερες προσωπικότητες ή θα επικρατήσει το δίκαιο της πυγµής;

Λογοτεχνία Φαντασίας

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 646 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή