Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου γεννήθηκε στο εξωτερικό.
Μεγάλωσε διαβάζοντας τα στιχάκια της γιαγιάς της, της Αλεξάνδρας της Σμυρνιάς, πίσω από τις φωτογραφίες των ξενιτεμένων της παιδιών, αχνά από τον καιρό που διαβρώνει τα πάντα εκτός από τις μνήμες… Επαναπατρίστηκε κάνοντας μια στάση στο Παρίσι. Αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκιδική και σπούδασε Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Μελέτησε ξένες γλώσσες και παράλληλα έγραφε ασταμάτητα, ποιήματα και διηγήματα που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Το βιβλίο “Έλλη, η εγγονή του Αιόλου” είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Αποτελείται από δύο μέρη τα οποία γράφτηκαν με δεκατρία χρόνια διαφορά.

Έλλη, η εγγονή του Αιόλου – Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου
Ταξιδιώτες σε μια νοητή διαδρομή, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης – Μιλάνο – Νίκαια – Κυανή Ακτή και επιστροφή με το ξύλινο καραβάκι που μοναδικό προορισμό έχει ένα όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Η ιστορία της Έλλης, μιας γυναίκας που τολμά να κοιτάξει τον έρωτα κατάματα από νεαρή ηλικία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μια καθημερινή κοπέλα, όμορφη και σαγηνευτικά άγαρμπη, μεταμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τιθασεύει το κορμί της ανάμεσα σε άντρες που αφήνουν το σημάδι τους στον κόσμο. Αρμενίζει αγέρωχα μέσα στη θαλασσοταραχή των απρόσμενων και εφιαλτικών γεγονότων. Δυο γυναίκες και δυο άντρες θα την ακολουθούν για πάντα. Όσα ονειρευόμαστε, η Έλλη τα βρήκε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές. Δεν απέκτησε τον άντρα που ποθούσε όταν τον περίμενε. Τον είχε μέσα της από την πρώτη στιγμή που προσευχήθηκε να τον βρει. Αλλά δεν γνώριζε ότι δεν θα είχε μόνο ένα πρόσωπο. Έκλεινε τα μάτια και αφηνόταν στα χάδια του… Δεν γινόταν να ξέρει πόσα θα μπορούσε ν’ αντέξει η κάποτε εύθραυστη καρδιά της, αν δεν ερχόταν η στιγμή να ορίσει η ίδια τη μοίρα της.
Τραγικό τέλος δεν υπήρξε. Ούτε ευτυχές. Δεν υπάρχει τέλος. Η εγγονή του Αιόλου γεννήθηκε για ν’ αγαπηθεί, γεννήθηκε για να δίνει πνοή με τη ματιά της και μόνο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2017, 224 σελ.

Μυθιστορήματα
Έλλη, η εγγονή του Αιόλου (2017), Εκδόσεις Πνοή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή