Αλεξάνδρα Τσότσου

Αλεξάνδρα Τσότσου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλεξάνδρα Τσότσου σπούδασε Marketing σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μυήθηκε στο κόσμο του ‘αξεσουάρ’. Είχε έντονη την επιθυμία να δημιουργήσει το δικό της ‘παιδί’ και το πραγματοποίησε το 2010 με το Stardust Accessories, ένα είδος shop in shop, όπου πλέον η ίδια δίνει τον δικό της αγώνα, να φέρει την επανάσταση του χειροποίητου προϊόντος στην αγορά. Είναι αρθρογράφος στην ιστοσελίδα pillowfights.gr και e-kafeneio.gr. Από τις εκδόσεις Διάνοια κυκλοφορεί το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Μάλλον δεν θα έπρεπε».
Μυθιστορήματα
Μάλλον δεν θα έπρεπε (2022), Διάνοια

Μάλλον δεν θα έπρεπε – Αλεξάνδρα Τσότσου

Μάλλον δεν


«Μάλλον, δε θα έπρεπε», δηλαδή, πώς θα έπρεπε τα συναισθήματα να είναι; Χωράει «πρέπει» σε αυτό που χτυπάει στο στέρνο, μπορεί κάποιος να το οριοθετήσει; Και αν αυτός ο κάποιος, βάλει όρια στην καρδιά, καταδυναστεύσει τα θέλω του και τα ρυθμίσει ούτως ώστε να λειτουργούν με το πάτημα ενός διακόπτη;
Γίνεται κάτι τέτοιο; Πως αυτό δεν έχει ανακαλυφθεί ανά τον κόσμο και τώρα σε αυτή την ιστορία ο δικός μας ήρωας, ο Κωνσταντίνος κάνει την ανατροπή.
Είναι εκείνος που όλα τα φώτα είναι πάνω του, η τελειότητα της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχου τον εξουσιάζουν.
Η Αλεξ, από την άλλη ένα αφελές νεαρό κορίτσι ακολουθεί τη ζωή, εκείνη την όμορφη ροή που θα ξυπνήσει αιφνίδια στο ροζ συννεφάκι.
Κάπου εδώ, όμως, είναι καιρός να ξυπνήσουν οι ήρωες και να μας πουν τι έγινε σε αυτή τη νευραλγική ιστορία που από ένα λάθος όλα οδηγήθηκαν στο «κόκκινο». Τα νεύρα, οι ορμόνες, οι συνθήκες ακόμη κι οι υψηλές ταχύτητες ξέφυγαν, τα καντράν έσπασαν και δυο ψυχές παλεύουν να τα βρουν μεταξύ τους.
Ένας έρωτας με πολλά χιλιόμετρα, με ανάσες που κόβονται και ένα αβέβαιο μέλλον, αν υπάρχει μέλλον.
Αντέχεις να μάθεις;

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2022, 418 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάνοια