Αλεξάνδρα Τσότσου

Αλεξάνδρα Τσότσου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Τσότσου Αλεξάνδρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Σπούδασε σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο Marketing και σήμερα είναι Procurement Manager στην εταιρεία Creative Concept Hellas Sa. Παράλληλα είναι αρθρογράφος από το 2017 στο μεγαλύτερο αρθρογραφικό portal που υπάρχει στο www.pillowfights.gr , με τη δική της στήλη @pure_bitch_thoughts.
Έχει συμμετάσχει με δικό της άρθρο στο e -book «Τα πιο Ερωτικά μας», εκδόσεις pillowfights.gr το 2017, στο e-book «Οι τοίχοι έχουν καρδιά», εκδόσεις pillowfights.gr το 2018. Επίσης έχει γράψει άρθρα σε διάφορα site, ως guest αρθρογράφος.
Είναι μητέρα ενός αγοριού, που μαζί θα μιλήσουν για όλους τους ήρωες κινουμένων σχεδίων και θα αναλύσουν τις ταχύτητες και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Όταν δεν γράφει, όταν δεν δουλεύει, όταν ο γιος της της δίνει άδεια, είναι αγκαλιά με ένα βιβλίο γιατί τα καλύτερα ταξίδια γίνεται μέσα από τα βιβλία. Το «Μάλλον, δε θα έπρεπε» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο συγγραφικό της πόνημα και την Άνοιξη του 2023 κυκλοφορεί το δεύτερο της μυθιστόρημα “Ξόρκι. Ο Εντοπισμός”.
Μυθιστορήματα
Μάλλον δεν θα έπρεπε (2022), Διάνοια
Ξόρκι (2023), Διάνοια

Ξόρκι – Αλεξάνδρα Τσότσου

ΞόρκιΟ Εντοπισμός

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2023, 454 σελ.

Μάλλον δεν θα έπρεπε – Αλεξάνδρα Τσότσου

Μάλλον δεν


«Μάλλον, δε θα έπρεπε», δηλαδή, πώς θα έπρεπε τα συναισθήματα να είναι; Χωράει «πρέπει» σε αυτό που χτυπάει στο στέρνο, μπορεί κάποιος να το οριοθετήσει; Και αν αυτός ο κάποιος, βάλει όρια στην καρδιά, καταδυναστεύσει τα θέλω του και τα ρυθμίσει ούτως ώστε να λειτουργούν με το πάτημα ενός διακόπτη;
Γίνεται κάτι τέτοιο; Πως αυτό δεν έχει ανακαλυφθεί ανά τον κόσμο και τώρα σε αυτή την ιστορία ο δικός μας ήρωας, ο Κωνσταντίνος κάνει την ανατροπή.
Είναι εκείνος που όλα τα φώτα είναι πάνω του, η τελειότητα της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχου τον εξουσιάζουν.
Η Αλεξ, από την άλλη ένα αφελές νεαρό κορίτσι ακολουθεί τη ζωή, εκείνη την όμορφη ροή που θα ξυπνήσει αιφνίδια στο ροζ συννεφάκι.
Κάπου εδώ, όμως, είναι καιρός να ξυπνήσουν οι ήρωες και να μας πουν τι έγινε σε αυτή τη νευραλγική ιστορία που από ένα λάθος όλα οδηγήθηκαν στο «κόκκινο». Τα νεύρα, οι ορμόνες, οι συνθήκες ακόμη κι οι υψηλές ταχύτητες ξέφυγαν, τα καντράν έσπασαν και δυο ψυχές παλεύουν να τα βρουν μεταξύ τους.
Ένας έρωτας με πολλά χιλιόμετρα, με ανάσες που κόβονται και ένα αβέβαιο μέλλον, αν υπάρχει μέλλον.
Αντέχεις να μάθεις;

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2022, 418 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάνοια

Please wait...