Αλέξανδρος Μπούφεσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Μπούφεσης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Πόρτσμουθ, όπου και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην επιστήμη της βιοϊατρικής.
Λόγω του επικοινωνιακού χαρακτήρα του, ο ίδιος προτίμησε τον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος και τελικά τον κέρδισε. Έχει εργαστεί σε φροντιστήρια εντός και εκτός Αθηνών, καθώς επίσης και με μαθητές, οι οποίοι εξετάζονταν σε εισαγωγικές βρετανικών, ουγγρικών και σλοβακικών πανεπιστημίων. Το 2009 εργάστηκε στην Κύπρο, όπου είχε και την ευκαιρία να διευρύνει την εμπειρία του πάνω στην εκπαίδευση, εφόσον οι μαθητές του προέρχονταν από ένα πολυ-πολιτισμικό υπόβαθρο. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Φροντιστηρίου “Σύνολο” στον Άγ. Ιωάννη Ρέντη. Παράλληλα με τη δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ασχολείται με την αρθρογραφία, όντας συνεργάτης του περιοδικού “Στρατηγική”.
Κάποιες από τις πιο γνωστές δημοσιευμένες μελέτες του είναι μεταξύ άλλων: “Ανακλαστικότητα και οικονομικές αγορές”, “Ο αιώνας της Πρωτεομικής” (Περιοδικό Τρίτο Μάτι) – “Ο Ρόλος του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας” (Περιοδικό Πόλεμος και Ιστορία) – “Το λυκόφως του ΝΑΤΟ και η άνοδος νέων γεωστρατηγικών κραμάτων”, “Future Combat System και ο μελλοντικός ρομποτικός στρατιώτης”, “Counter Insurgency: Ο έμμεσος πόλεμος” (Στρατηγική), “Νομισματικός Πόλεμος” (www.strategyreport.gr), “Ψυχοτρονικά Όπλα” (Στρατηγική), “ΗΠΑ-Ρωσική Ομοσπονδία: Η επερχόμενη μετα-Σοβιετική αναμέτρηση” κ.ά.
Από το Σεπτέμβριο του 2011 είναι συνεργάτης του Ρωσικού Ινστιτούτου CAST (Center for Analysis and Strategies) και εργάζεται πάνω σε θέματα που αφορούν το παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα, καθώς επίσης και με τις γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές συνιστώσες του. “Οι Θεοί του Πολέμου” αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2012 υπό τον τίτλο “The Αge of Ice and Steel: The Panzers, The Red Army and the forgotten deeds of two tank Generals”, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ η στρατιωτική μονογραφία του με θέμα το ρωσο-γεωργιανό πόλεμο υπό τον τίτλο “The Russian-Georgian War of 2008”. Παράλληλα ολοκληρώνει ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πάνω στην αντιτρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο του St Andews, ενώ το 2008 παρακολούθησε διαδικτυακά σεμινάρια πάνω στα Οικονομικά.

Οι θεοί του πολέμου – Αλέξανδρος Μπούφεσης

Το χρονικό δύο ηρώων και μιας εισβολής


Οι βίοι των δύο Στρατηγών, του πατέρα των τεθωρακισμένων αρμάτων, Γκουντέριαν και του άντρα που έδωσε το φιλί τις ζωής στον Κόκκινο Στρατό, Γκεόργκι Ζούκοφ, θα κινηθούν σε δύο παράλληλους άξονες, που θα χαράξουν την Ευρασία, καθώς τα χιόνια της Στέπας βάφονται κόκκινα στο αίμα των αμυνόμενων και των επιτιθέμενων.

“Οι θεοί του πολέμου” δεν είναι μόνο ένα έπος για αναστημένους; ήρωες, ένα χρονικό δύο ηρώων-πολέμαρχων και μιας εισβολής, είναι η ιστορία του Ανατόλι και της Νάντια, που προσπαθούν να ξαναχτίσουν αυτό που η θηριωδία του πολέμου τους στέρησε. Είναι η ιστορία του Σεμπάστιαν και της Άνελι, που δηλητηριάστηκε από την ωμότητα των SS.

Είναι μια ιστορία για τους ήρωες εκείνους, που έκαναν τον πόλεμο τραγούδι φθάνοντάς τον στα αυτιά της ανώτατης ηγεσίας του φασισμού και σφραγίζοντας μια για πάντα τη μοίρα μιας αιματοκυλισμένης ιστορικά Ευρώπης.

Μυθιστόρημα, Λογείον, 2011, 444 σελ.

Οι θεοί του πολέμου – Αλέξανδρος Μπούφεσης

Το χρονικό δύο ηρώων και μιας εισβολής


Ο διαλυμένος από τις εκτελέσεις του Στάλιν Κόκκινος Στρατός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη γερμανική πλημμυρίδα με μόνα όπλα στην αρχή το ρωσικό σθένος και ένα στρατηγό άξιο διάδοχο του Μιχαήλ Ιλαριόνοβιτς Κουτούζοφ. Οι βίοι των δύο στρατηγών, του πατέρα των τεθωρακισμένων αρμάτων, Γκουντέριαν, και του άντρα που έδωσε το φιλί της ζωής στον Κόκκινο Στρατό, Γκεόργκι Ζούκοφ, θα κινηθούν σε δύο παράλληλους άξονες, που θα χαράξουν την Ευρασία, καθώς τα χιόνια της στέπας βάφονται κόκκινα από το αίμα αμυνόμενων και επιτιθέμενων.

“Οι Θεοί του Πολέμου” δεν είναι μόνο ένα έπος για αναστημένους ήρωες, ένα χρονικό δύο ηρώων-πολέμαρχων και μιας εισβολής, είναι επίσης η ιστορία του Ανατόλι και της Νάντια, που προσπαθούν να ξαναχτίσουν αυτό που η θηριωδία του πολέμου τους στέρησε. Είναι η ιστορία του Σεμπάστιαν και της Άνελι, που δηλητηριάστηκε από την ωμότητα των SS.

Είναι μια ιστορία για τους ήρωες εκείνους που έκαναν τον πόλεμο τραγούδι, που με την έντασή του έφτασε μέχρι τα αφτιά της ανώτατης ηγεσίας του φασισμού και σφράγισε μια για πάντα τη μοίρα μιας αιματοκυλισμένης ιστορικά Ευρώπης.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2012, 444 σελ.

Μυθιστορήματα
Οι θεοί του πολέμου (2011), Λογείον
Οι θεοί του πολέμου (2012), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Λογείον