Αλέξανδρος Κάσσης

Αλέξανδρος Κάσσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Κάσσης γεννήθηκε στον Πειραιά.
Του αρέσει να ταξιδεύει. Δεν του αρέσει να επαναλαμβάνεται. Το σημείο αναφοράς του είναι κρυμμένο στα βιβλία του, στους δίσκους του, στα μέρη όπου έζησε και στους ανθρώπους που συνάντησε. Προσπαθεί να ζει ανέμελος. Συνεχίζει να επιβιώνει, μάλλον από σύμπτωση. Το βιβλίο του «Όσα απέμειναν από τους εραστές» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Φύγαμε! (2015), Γαβριηλίδης
Όσα απέμειναν από τους εραστές (2021), Εκδόσεις Πνοή

Όσα απέμειναν από τους εραστές – Αλέξανδρος Κάσσης

Όσα απέμειναν


Ένα πρώην ζευγάρι συναντιέται ύστερα από χρόνια στο Παρίσι και καταλήγει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για ένα μόνο βράδυ. Κι ενώ οι λόγοι είναι προφανείς κι οι προθέσεις τους φαινομενικά αμοιβαίες, η συζήτηση που ξεκινά, τους οδηγεί τελικά σε αποκαλύψεις αλλά και στο πραγματικό δίλημμα το οποίο καλούνται να απαντήσουν μέσα τους ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν.
Μια ιστορία για την πορεία και τη μεγαλειώδη παρακαταθήκη της αγάπης στον συναισθηματικό κόσμο των εραστών, που ό,τι κι αν τους προέκυψε, παρέμειναν εραστές.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2021, 160 σελ.

Φύγαμε! – Αλέξανδρος Κάσσης

Φύγαμε!


Η Μελίνα έχει βάλει τάξη στη ζωή της. Έχει μια καλή δουλειά κι έχει αποτοξινωθεί από όλες τις νεανικές της επιπολαιότητες. Ώσπου κάποια μέρα έρχεται αντιμέτωπη με τον πειρασμό της απόκλισης από αυτήν την τόσο προγραμματισμένη ζωή. Θα αντισταθεί, αλλά στο τέλος θα αφεθεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν αυθόρμητο ταξίδι σε καινούργιες αναζητήσεις και απρόοπτες καταστάσεις, που την κάνουν να φλερτάρει άλλοτε με το άγνωστο και άλλοτε με τον ίδιο της τον εαυτό.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2015, 206 σελ.

Πηγές: Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Εκδόσεις Πνοή