Αλέξανδρος Λαλάκος

Αλέξανδρος Λαλάκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Λαλάκος είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, δημιουργός και εκδότης του περιοδικού “Υγεία Ευεξία”. Έχει εκδώσει 6 βιβλία (“Για πάντα νέοι”, “Στοπ στο χρόνο” κ.ά.) ενώ έχει συνεργαστεί με αθηναϊκές εφημερίδες αρθρογραφώντας για θέματα υγείας, διατροφής.
Μυθιστορήματα
Το χαμόγελο του γάτου (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Δοκίμια-Μελέτες-Υγεία & Διατροφή
Όλα τα βότανα και οι βιταμίνες από το Α ως το Ω (2017), Εκδόσεις Κομνηνός

Το χαμόγελο του γάτου – Αλέξανδρος Λαλάκος

Το χαμόγελοΜια Ιστορία του επιθεωρητή Ακέλλα


Δυο μυστηριώδεις αυτοκτονίες. Το φαινομενικά έρημο αρχοντικό με τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Κακοποιοί υπεράνω υποψίας. Κατακόμβη πτωμάτων, αδίστακτα κυκλώματα που εμπορεύονται τον θάνατο για την ελπίδα. Και σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο ένα μικρό κορίτσι αλυσοδεμένο και με καλυμμένα τα μάτια, να τον οδηγεί στη φρίκη ενός ονείρου. Ένας απρόσμενος σύμμαχος που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει μια αόρατη κρύπτη.
Στην Αθήνα της κρίσης, καθημερινά οι νύχτες χρωματίζονται από φωτιές και καπνογόνα, σε μία ανελέητη καθημερινή σύγκρουση των διαδηλωτών με την αστυνομία. Και από την άλλη η σκοτεινή πλευρά της πόλης. Εκεί που σέρνεται το κακό, ο πόνος, η φρίκη του θανάτου.
Ο αστυνόμος Ακέλλας, σαν ένας μοναχικός λύκος με τις δικές του αξίες και τα προσωπικά του πιστεύω, καταφέρνει να κινείται αθόρυβα και στις δύο πλευρές, φωτίζοντας το σκοτάδι και κατεβαίνοντας στον Άδη, εκεί κάτω από την πόλη, όπου δεν θα μπορέσει να αντικρίσει την απόλυτη φρίκη του κακού, την κατακόμβη αθώων, μικρών παιδιών.
Για να διαλευκάνει την υπόθεση θα χρειαστεί να ακροβατήσει ανάμεσα από τα «εμπόδια» που του βάζουν οι ανώτεροί του και από ανθρώπους «υπεράνω κάθε υποψίας». Και με την υπομονή ενός παίχτη συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ, το οποίο σε τίποτα δεν μοιάζει με την αρχική του εικόνα.
Ένα αστυνομικό τμήμα στην καρδιά των Εξαρχείων, «περικυκλωμένο» από αναρχικούς, στο κέντρο των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, εκεί που κανένας νέος αστυφύλακας δεν θέλει να υπηρετήσει, μία καθημερινότητα που καθόλου όμως δεν επηρεάζει τον αστυνόμο Ακέλλα. Στην πορεία της έρευνάς του και ενώ η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, καταφέρνει με τη βοήθεια της ομάδας του να εξιχνιάσει ενίοτε μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις που συμβαίνουν στο τμήμα, αυτό που δεν κατάφερε όλη η υπόλοιπη αστυνομία και να αποδώσει δικαιοσύνη, με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 425 σελ.

Όλα τα βότανα και οι βιταμίνες από το Α ως το Ω – Αλέξανδρος Λαλάκος

Όλα τα βότανα2 βιβλία σε 1
με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες
για τη σωστή χρήση των βοτάνων
και ό,τι χρειάζεται να ξέρετε
για τις βιταμίνες


Η έκδοση αυτή είναι προϊόν μιας πολύχρονης μελέτης σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες και τις ποικίλες χρήσεις όσων μας προσφέρει απλόχερα η μητέρα γη, κομμάτι των οποίων είναι και τα ελληνικά βότανα. Την έκδοση συμπληρώνει μία ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων, αναγκαίων για την υγεία και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Στην εποχή μας που η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων είναι πλέον τεκμηριωμένη και κοινά αποδεκτή και το “Ιπποκράτειο δίδαγμα” για τη χρήση τους στην προαγωγή της υγείας του σώματος ( ο Ιπποκράτης ανέδειξε πρώτος τη θεραπευτική τους διάσταση) γίνεται πλέον πράξη, η παρούσα έκδοση μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο. Οι αρχές άλλωστε της ιπποκρατικής προσέγγισης αποτελούν και αρχές της Ολιστικής και Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με στόχο την πλήρη αρμονία ανάμεσα σε ανθρώπινο σώμα, ψυχή και φύση.

Πρόκειται για μια πλούσια έκδοση -δύο σε ένα- για τα Βότανα και τις βιταμίνες, αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας.

Είναι ένας πολυοδηγός που απαντά σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το πού μπορούμε να βρούμε κάποια βότανα, πώς μπορούμε να τα συλλέξουμε, να τα επεξεργαστούμε και πάνω απ’ όλα να τα χρησιμοποιήσουμε για ιατρικούς σκοπούς.

Εκατόν είκοσι δώρα της φύσης σε ένα Αλφαβητάρι (τα βότανα συνοδεύονται και απ’ το σχετικό σκίτσο).

Βότανα-Θεραπευτική χρήση, Εκδόσεις Κομνηνός, 2017, 256 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...