Αλέξανδρος Π. Ιορδανίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Π. Ιορδανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή των Ιωαννίνων στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και μετέπειτα συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την αρχαία Μακεδονία. Η μελέτη του αρχαίου κόσμου από την παιδική του ηλικία αποτελούσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα γι’ αυτόν. Η ισχυρή του αγάπη για τη μυστηριώδη αρχαιότητα, τον οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου του fantasy βιβλίου, όπου τα γεγονότα και η πλοκή διαδραματίζονται στην αρχαία Ελλάδα. Η συγγραφή είναι μια από τις αγαπημένες του ασχολίες και το πάθος του για το γράψιμο η κινητήρια δύναμη που θα προσφέρει και άλλα έργα για την “Αινθόρια”.

Αινθόρια: Η νέμεση της νύχτας – Αλέξανδρος Π. Ιορδανίδης
Στην μακρά αρχαιότητα, στην κορυφή του Ιονίου Πελάγους, έστεκε ένα όμορφο, μυστήριο και ανόμοιο νησί, η λεγόμενη Αινθόρια. Ένας μαγικός τόπος με περήφανους κατοίκους που διεκδικούσαν την καταγωγή τους απ’ τους θεούς. Αλλά αυτοί οι θεοί, δεν είναι οι Ολύμπιοι των Ελλήνων. Είναι ξένοι, είναι βγαλμένοι από άλλες παραδόσεις και φέρουν άλλα ονόματα. Παρότι συγγενεύουν οι Αινθοριανοί και οι Έλληνες, τα δύο φύλα διαχωρίστηκαν λόγω θρησκείας. Όλες οι απόπειρες των Αινθοριανών βασιλέων να ενσωματώσουν την Αινθόρια στον Ελληνικό κόσμο ναυάγησαν παταγωδώς. Η Αινθόρια είναι μια πανίσχυρη πόλη με εύρωστους άνδρες που απολαμβάνει την εύνοια των οθνείων θεών της.

Το παλαίφατο γένος των Αινθοριανών που πρώτο κατοίκησε την Ελλάδα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σκοτεινή απειλή σε έναν εκδικητικό πόλεμο που όμοιος του δεν υπάρχει. Ο Ζαρξ, ο ραδιούργος μύστης και ηγεμόνας των καταραμένων, ενώνει τις φυλές με σκοπό να εξοντώσει τους Αινθοριανούς. Επιθυμεί βαθιά να εξαφανίσει το θεϊκό νησί και να το σβήσει από την ανάμνηση των ανθρώπων. Μια αόρατη εσωτερική δύναμη καθοδηγεί την λυσσαλέα οργή του, και τον οδηγεί στον κόσμο της μαγείας και του ερέβους. Ο φονικός πόλεμος θα αλλάξει την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και θα πνίξει στο αίμα όσους συμμετέχουν σε αυτή τη σύρραξη, που θα περιλαμβάνει θεούς, ανθρώπους, και μυστήρια πλάσματα. Ο νεαρός Έλιος και η πιστή συντροφιά του, μετά από μια τρομερή περιπέτεια στα Σκοτεινά Βουνά, όπου περιπλανήθηκαν μέσα στην βαριά ομίχλη και στη νεκρική σιωπή, θα καταλήξουν στην τελική σύγκρουση του Αινθοριανού βασιλιά Θήριου και του Ζαρξ, όπου ο Έλιος θα ολοκληρώσει το πεπρωμένο του και θα εκπληρώσει την προφητεία των Ξωτικών.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 574 σελ.

Μυθιστορήματα
Αινθόρια: Η νέμεση της νύχτας (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή