Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και των δύο χωρών σαν επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο Uebersee Museum και στο Berufs-Bildungs-Institut της Γερμανίας/Βρέμη, καθώς και στον ΟΑΕΔ. Διετέλεσε σύμβουλος διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του “Κοινωνικού Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας” στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από το 1994 μέχρι και το 2000 ήταν συνδιαχειριστής/διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, Eco-System-International. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως διευθυντής εκπαίδευσης σε Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και ως σύμβουλος, παρέχοντας υπηρεσίες σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εναλλακτικός επαγγελματικός προσανατολισμός – Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει


“Οι θέσεις εργασίας, που κάποτε οι άνθρωποι κατείχαν για όλη τους τη ζωή, σήμερα θεωρούνται προσωρινές και μπορεί να εξαφανιστούν απροειδοποίητα, μαζί με τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που τις προσφέρουν.
Τη χρονική στιγμή που οι νέοι και οι νέες μπαίνουν στο παιχνίδι της ζωής, κανείς δεν μπορεί να πει ποιοι θα είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στο μέλλον.
Στόχος του βιβλίου είναι να πείσει τον αναγνώστη, ότι ζούμε σε μια ιδιάζουσα και μεταβατική εποχή, όπου το δίλημμα επαγγελματικής επιλογής δεν μπορεί να είναι “ποιο επάγγλεμα θε έχει πέραση” αλλά “ποιο επάγγελμα ταιριάζει στο χαρακτήρα μου”. Το ποιο επάγγελμα θα έχει πέραση στο άμεσο μέλλον, δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, διότι με τα δεδομένα μιας εποχής που φεύγει, δεν μπορεί να ανιχνεύσει τις ανάγκες της Νέας Εποχής που έρχεται.
Το παρόν βιβλίο προσπαθεί να δώσει πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σε θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, τον επαγγελματικό και όχι μόνο, προσανατολισμό και τον τρόπο προώθησης της εργασίας στη σύγχρονη αγορά απασχόλησης, όπως:
– Οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και την εργασία
– Οι πολιτικές απασχόλησης στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία
– Μέθοδοι και τεχνικές αυτογνωσίας και προσανατολισμού
– Τα τυπικά και τα επιπλέον προσόντα που ζητά σήμερα η αγορά
– Τεχνικές εύρεσης εργασίας
– Οι σύγχρονες διαδικασίες πρόσληψης, κ.α.
Επιπλέον, το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μια σειρά σύγχρονων θεμάτων, που έμμεσα αλλά και άμεσα άπτονται του εργασιακού μέλλοντος και του προσανατολισμού όλων μας.

Απασχόληση, Προπομπός, 2003, 335 σελ.

Μακιαβέλι – Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Αλήθειες και ψέματα των ηγετών…


Μετά από 500 περίπου χρόνια, ο Μακιαβέλι εξακολουθεί, όχι μόνο να είναι επίκαιρος, αλλά και να μας δείχνει ενδεχομένως, τον πιο ασφαλή δρόμο επιτυχίας, στην πολιτική, στην επαγγελματική μας εξέλιξη και γενικά στη ζωή.
Με απλά λόγια μας λέει πως η προσωπική μας επιτυχία δεν αξιολογείται με κριτήριο “το καλό ή το κακό αλλά το αποτελεσματικό ή αναποτελεσματικό μέσο”. Στην πορεία της ζωής του καθενός μας, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα κρίνει αν πετύχαμε ή αποτύχαμε.
Το βιβλίο αυτό παραθέτει και αναλύει τις συμβουλές για επιτυχία, ενός από τους πιο ειλικρινείς και πραγματιστές στοχαστές της ανθρωπότητας, που κατηγορήθηκε κυρίως από υποκριτές ηθικολόγους, οι οποίοι έχουν σαν αρχή: “διέδιδε την ηθική στους άλλους αλλά μην την τηρείς ο ίδιος. Ρίξε στάχτη στα μάτια τους για να δρας ανενόχλητος όπως ο λύκος σε μαντρί με αμνούς”.
Οι βασικές συμβουλές του Μακιαβέλι, που αναλύονται στο παρόν βιβλίο, αποτελούν μέρος της διαθήκης του, προς όλους εκείνους που δεν επιθυμούν να αποτελούν τους ηττημένους της ζωής και να αντιλαμβάνονται τις “Αλήθειες και τα Ψέματα των οιονδήποτε Ηγετών”.

Πολιτική, Προπομπός, 2007, 172 σελ.

Η συνωμοσία του Παύλου – Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Βρισκόμαστε στα μέσα του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα. Το κίνημα του Χριστιανισμού κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, χτυπώντας πλέον την πόρτα της Ρώμης. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας ο Απόστολος Παύλος, που παρουσιάζεται ως ο σημαντικότερος κήρυκας των Χριστιανών. Η μορφή του, οι πράξεις και οι λόγοι του εγείρουν το ενδιαφέρον μιας ομάδας επιφανών Ρωμαίων, ιστορικά υπαρκτών προσώπων, που σχεδιάζουν μεθοδικά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα.
Μέσα από τους ζωηρούς διαλόγους και την καταιγιστική δράση των γεγονότων, οι πρωταγωνιστές αναδεικνύουν μία σειρά από άκρως συναρπαστικά θέματα, που μας ταξιδεύουν 2000 χρόνια πίσω στο παρελθόν: η σύγκρουση Δύσης και Ανατολής, οι σχέσεις του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού με τον χριστιανισμό, οι ομοιότητες του τελευταίου με τον Μιθραϊσμό και τη Διονυσιακή λατρεία, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Παύλου, αλλά και συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ίδιο το πρόσωπο του Ιησού.
Έχοντας πραγματοποιήσει μία χρόνια και κοπιαστική ιστορική έρευνα σε πρωτότυπες πηγές και αρχαίες επιστολές, ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα περίτεχνο και διεθνών προδιαγραφών ιστορικό θρίλερ, γεμάτο από θρησκευτικά μυστήρια και συμβολισμούς.

Ιστορικό μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 524 σελ.

Μυθιστορήματα
Η συνωμοσία του Παύλου (2018), Εκδόσεις Πηγή

Δοκίμια-Μελέτες-Απασχόληση-Πολιτική και Φιλοσοφία
Εναλλακτικός επαγγελματικός προσανατολισμός (2003), Προπομπός
Μακιαβέλι (2007), Προπομπός

Μεταφράσεις
Erber, Sigrun, Eventmarketing (2009), Προπομπός

Πηγές: Biblionet, Προπομπός, Εκδόσεις Πηγή