Αλέκος Ρώτας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Ρώτας γεννήθηκε το φθινόπωρο του 1958 στη Γερμανία.
Ήρθε στην Ελλάδα μικρός και έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εκτός από σύζυγος, πατέρας, φίλος και καλοπροαίρετος συνομιλητής, είναι και παππούς.

Μια κακομαθημένη γενιά – Αλέκος Ρώτας
Το δεύτερο αυτό βιβλίο του Αλέκου Ρώτα είναι μια λογοτεχνική νέα πόλις νεολέξεων -ανάμεσα σε λίγες νεόχτιστες τέτοιες πόλεις-, πολύ σύγχρονη. Αυτή η γραφή, κοσμική και πολύβουη, προσφέρει ένα άσπρο κρυστάλλινο ερέθισμα στους αναγνώστες.

Το υλικό είναι πολυποίκιλο, δεν είναι ένας μακρόσυρτος σιδηρόδρομος που μέσα του ταξιδεύει ένα ασπρόμαυρο φωτογραφισμένο θέμα. Πολύχρωμες λέξεις, όπως τα συναισθήματά μας που συγχρονίζονται με αυτές, διάφορα είδη αφηγηματικών κειμένων, αναμιγμένα αλλά συνδεμένα, πανάκριβα κοκτέιλ και δύσκολα όμως, λόγω πρωτοπορίας στην έκφραση, καθώς και της ιδιαίτερης γλώσσας που τόσο πλούσια χειρίζεται.

Αυτό το κοκτέιλ, το λογοτεχνικό πολυδιήγημα, έχει πολύ ενδιαφέρον, για τον λόγο ότι εισχωρεί σε βαθυστόχαστα πεδία, δείχνει βαθιά μόρφωση και οι αναγνώστες θα αντλήσουν διαβάζοντάς το δικές τους πληροφορίες και θα στοχαστούν για τον δικό τους κόσμο. Κάθε αναγνώστης έχει να ανακαλύψει μέσα από το διήγημα αυτό κάτι δικό του, για τον έρωτα, για τον θάνατο, για το ταπεινό γλέντι, για την χωρίς όρια ανοιγμένη εξομολόγηση προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Τώνια Γεωργιάδη-Σαμαρά
Συγγραφέας

Αφηγήσεις, Καμπύλη, 2020, 204 σελ.

Αφηγήσεις
Μια κακομαθημένη γενιά (2020), Καμπύλη

Πηγές: Biblionet, Καμπύλη