Αλέξανδρος Βαλσαμίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Βαλσαμίδης γεννήθηκε το 1982 στην Θεσσαλονίκη.
Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απορροφήθηκε στην συνέχεια από την παιδική του αγάπη, την δημοσιογραφία.
Εργάστηκε ως ρεπόρτερ για 11 χρόνια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της συμπρωτεύουσας.
Προς το παρόν, βγάζει τα προς το ζην ως υπάλληλος στις οικογενειακές επιχειρήσεις ένδυσης γυναικών.
Αιώνιο θύμα παρεξηγήσεων και καβγάδων, εκτιμά παθολογικά το διάβασμα και τις καταστροφικές μπαρότσαρκες.
Απεχθάνεται, μεταξύ πολλών άλλων, τα επιτυχημένα ραντεβού, τους εξυπνάκηδες, τους αισιόδοξους, τις μεγάλες παρέες, την τεχνολογία, το καλοκαίρι, τις δυναμικές γυναίκες και τους πολυπράγμονες άνδρες και κυρίως όσους διαβάζουν για να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους.
Αμετανόητος λάτρης των αδιέξοδων σχέσεων, του χειμώνα και όσων θάβει βαθιά το χιόνι.

Ο αυνανιστής – Αλέξανδρος Βαλσαμίδης

Ο Διόνυσος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια τιτάνια αποστολή με αβέβαιο αποτέλεσμα. Στόχος του, να εξολοθρεύσει τον μεγαλύτερο εχθρό της ερωτικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ρίχνεται αποφασισμένος στο κατόπι του Ταμπού, ελπίζοντας να σταθεί τυχερός απέναντι σε έναν αήττητο εχθρό, ευχόμενος να μην προστεθεί και αυτός στη μακριά σειρά των ηττημένων που τόλμησαν να προκαλέσουν μια θεότητα φτιαγμένη από τα πανίσχυρα υλικά του δόγματος και της προκατάληψης. Το φόντο της σύγκρουσης αποτελεί μια τολμηρή φαντασίωση του Διόνυσου. Στο πλευρό του στέκεται η Μεσσαλίνα, η γυναίκα που θα τον συντροφέψει στο τελευταίο ταξίδι της ζωής του.

Νουβέλα, Ελκυστής, 2018, 120 σελ.

Swingers – Αλέξανδρος Βαλσαμίδης

Συνεντεύξεις και εξομολογήσεις
Μια γυμνή γυναίκα ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι περικυκλωμένη από πέντε άνδρες με άγριες διαθέσεις. Ο σύζυγός της, λίγα μέτρα πιο πέρα, την παρακολουθεί ερεθισμένος, καθώς δέχεται τα χάδια τριών καλλίγραμμων κυριών… Αν αναρωτιέστε γιατί η περιγραφή δεν περιλαμβάνει μόνο το ζευγάρι αλλά και άλλους παρτενέρ, ο λόγος είναι απλός. Κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο για swingers. Ξέρετε τι κάνουν; Έχετε ακούσει ποτέ για τα ‘παιχνίδια’ τους; Ανταλλάσσουν συντρόφους! Και, όπως θα διαβάσετε στις συνεντεύξεις έξι τέτοιων ζευγαριών, το πράττουν με μεγάλη χαρά και χωρίς τύψεις. Ή τουλάχιστον έτσι λένε… Το φαινόμενο της ανταλλαγής συντρόφων αργά αλλά σταθερά διογκώνεται στην συντηρητική όσο και υποκριτική Ελλάδα. Γιατί σε μια χώρα που έχει περί πολλού την οικογένεια, τα διαζύγια λόγω μοιχείας εξακολουθούν να εκδίδονται σωρηδόν; Κάποιοι προτίμησαν να αναβάλουν την πικρή επίσκεψη στον δικηγόρο τους. Να αντισταθούν στην ρουτίνα που λαχταρά να καταλάβει την κρεβατοκάμαρά τους. Και έτσι αποφάσισαν να γαλουχηθούν στην ανορθόδοξη πλευρά του πάθους. Αυτές είναι οι ιστορίες τους…

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 224 σελ.

Μυθιστορήματα
Swingers (2019), Ελκυστής

Νουβέλες
Ο αυνανιστής (2018), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής

58 views.