Αλεξία Νικολοπούλου

Αλεξία Νικολοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλεξία Νικολοπούλου κατάγεται από την Πελοπόννησο και μένει μόνιμα στην Αθήνα.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης για πάνω από δέκα χρόνια. Το Βιβλίο «H Μαντάμ 2, Σκοτεινές ψυχές» είναι η συνέχεια του βιβλίου «H Μαντάμ», η οποία ολοκληρώνει τη σειρά.
Μυθιστορήματα
Η Μαντάμ (2019), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Η Μαντάμ 2 (2022), Υδροπλάνο

Η Μαντάμ 2 – Αλεξία Νικολοπούλου

Η Μαντάμ 2Σκοτεινές ψυχές


Το δεδομένο της ελευθερίας χάνεται για όσους βρίσκονται στη φυλακή. Τι γίνεται όμως για τις γυναίκες, όταν ανοίξει η καγκελένια πόρτα και βρεθούν ξανά στην κοινωνία; Μήπως η σκληρή πραγματικότητα είναι πιο αδίστακτη από ό,τι φαντάζονταν όσο ήταν φυλακισμένες; Μήπως ο εγκλεισμός τούς καταδιώκει εφ’ όρου ζωής; Η Μαργαρίτα προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της έξω από τη φυλακή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποτινάξει καθετί της θυμίζει τον χρόνο που πέρασε πίσω από τα κάγκελα. Η Αμαλία θέλει να πάρει πίσω αυτό που έχασε, παλεύοντας με τραύματα του παρελθόντος και συναισθήματα που αλλάζουν τη ζωή της. Ο Αλέξανδρος αγωνίζεται με τη μοναξιά και ένα μυστικό που τον τρώει από μέσα. Η Φαίδρα εξακολουθεί να διψά για εκδίκηση και αίμα. Κρυμμένα μυστικά έρχονται στο φως και περιπλέκουν τις ζωές όλων, συνδέοντάς τους με τρόπους που δεν ήξεραν. Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια. Φίλοι χάνονται και εχθροί σμίγουν. Το αίμα ποτίζει αλήθειες και φανερώνει το ποια τελικά είναι η Μαντάμ! Η λύτρωση είναι ένα βήμα μακριά, μα πόσο δύσκολο είναι τελικά αυτό το βήμα;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 300 σελ.

Η Μαντάμ – Αλεξία Νικολοπούλου
Η Μαργαρίτα Δούκα είναι μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, με σχέση, καριέρα, όνειρα, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Εκείνη η μέρα που ξημέρωσε όμως σήμανε την αρχή μιας περιπέτειας που θα την οδηγούσε πίσω από τα σίδερα.
Εκεί, μακριά από τη ζωή που μέχρι τότε ήξερε, κάτι νέο ένιωθε να γεννιέται μέσα από τα σπλάχνα της. Εκείνο που δε γνώριζε η Μαργαρίτα ήταν αν αυτή η αλλαγή στη ζωή της θα την έκανε έναν άνθρωπο ξαναγεννημένο και αγγελικά πλασμένο ή αν, φτάνοντας στο βάθος του πυθμένα, θα ξαναγεννιόταν σαν ένας δαίμονας. Μοναδικό φως στο σκοτάδι που την αγκάλιαζε η Μαντάμ, ένα αερικό που έμελλε να είναι ο καθοριστικός σταθμός στην πορεία της.
Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της κοπέλας, που την κρατούσε δεμένη με αλυσίδες; Και ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αλέξανδρος, που θα άλλαζε τη ζωή αυτών των γυναικών;

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2019, 317 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Υδροπλάνο

Please wait...