Ο καθρέπτης

Αλέξης Σπυρόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979.
Μεγάλωσα στο Μαρούσι και το 1997 αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Πεύκης. Το 2002 αποφοίτησα από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το 2003 έλαβα Master of Science στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά από το Brunel University του Λονδίνου. Κατόπιν υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια εργάστηκα για δύο χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου. Παράλληλα με την εργασία μου, παρακολούθησα το τριετές πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, απ’ όπου αποφοίτησα το 2008 με Πιστοποιητικό Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου.
Το 2008 μετακόμισα στο Vancouver του Καναδά και τον αμέσως επόμενο χρόνο αποφοίτησα με πτυχίο από το τμήμα Film Production του Vancouver Film School (VFS). Το 2011 ξεκίνησα να εργάζομαι στην BNP Paribas στην Ελλάδα και το 2013 μετακόμισα για την ίδια εταιρία στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Από το 2014 ζω και εργάζομαι για λογαριασμό της ίδιας εταιρίας στο Παρίσι της Γαλλίας. «Ο Καθρέπτης» αποτελεί την πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια.»
Μυθιστορήματα
Ο καθρέπτης (2021), Εκδόσεις Όστρια

Ο καθρέπτης – Αλέξης Σπυρόπουλος

Ο καθρέπτης


«Αυτή ήταν κι η πιο μοναχική του σκέψη:
ότι το Εγώ του δεν του ανήκε».
Μια ιστορία υπαρξιακής αναζήτησης του ήρωα, εκφρασμένη μέσα από την ακραία αντίθεση ανάμεσα στον παιδικό/νεανικό εαυτό του και στη γηραιότερη έκδοσή του κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας. Ο ήρωας αναπολεί τον ίδιο του τον εαυτό στο παρελθόν -τους γονείς του, το πατρικό του σπίτι, τα παιδικά του χρόνια στην επαρχία, τους φίλους του και αργότερα την ενηλικίωσή του, τις σπουδές του στο εξωτερικό και την πρώτη του δουλειά- και η σύγκριση με το παρόν είναι συντριπτικά εις βάρος του τελευταίου. Από κάποια ηλικία και έπειτα, ουσιαστικά παραδόθηκε και παραιτήθηκε από τη ζωή και απλά υπάρχει γιατί δεν ξέρει τίποτα άλλο να κάνει. Χωρίς όνειρα και προσδοκίες, χωρίς προσμονή για κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, απλά αναλογίζεται τις λάθος επιλογές και τους λάθος καιρούς και πού αυτά τον οδήγησαν.
Η κάθαρση φαντάζει αναγκαία συνθήκη για να κατακτήσει την πολυπόθητη ψυχική ηρεμία, ωστόσο απαιτεί ειλικρίνεια και πρωτίστως γενναίες αποφάσεις.

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2021, 238 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια