Αλέξης Τσακανίκας

Αλέξης Τσακανίκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξης Τσακανίκας γεννήθηκε το 1984 στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και διαμένει.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Του αρέσουν οι ξένες γλώσσες, έχει αδυναμία στη μουσική και το πιάνο. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ιστορικά μυθιστορήματα και στη λογοτεχνία του φανταστικού. Την περίοδο του Ελληνικού δημοψηφίσματος του 2015, αρθρογραφούσε σε γνωστό Ολλανδικό ειδησεογραφικό site. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων “Η Πίνδος”. Το “Μην Ξυπνήσεις” είναι το πρώτο του ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.

Μην ξυπνήσεις – Αλέξης Τσακανίκας

Μην ξυπνήσεις


Όσο καλά κι αν κρύψεις την αλήθεια, εκείνη θα βρει τρόπο να φανερωθεί. Όσο προσεχτικά κι αν χτίσεις ένα ψέμα, στα θεμέλιά του θα υπάρχει ρωγμή. Το σκοινί έσπασε. Το ψέμα έγινε αλήθεια. Ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Η πτώση ξεκίνησε.

Άνοιξε τα μάτια σου, σε προκαλώ. Αν νομίζεις πως αντέχεις, αν πιστεύεις πως το θες, Άνοιξε τα μάτια σου και δες, Τι είναι πλάνη και τι πραγματικό.

Το “Μην ξυπνήσεις” είναι ένα μεταφυσικό αγωνιώδες θρίλερ που σας καλεί να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Πώς γίνεται να αγαπάς τόσο πολύ κάποιον που δεν υπάρχει πια; Πόσο καλά γνωρίζεις τους ανθρώπους γύρω σου; Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου; Υπάρχουν πόρτες που δεν πρέπει να ανοίγονται; Υπάρχει πάντα επιλογή; Είναι πάντα προτιμότερο να γνωρίζεις τη αλήθεια; Μπορείς να αντέξεις την αλήθεια;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 370 σελ.

Μυθιστορήματα
Μην ξυπνήσεις (2016), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...