Αλιέ Πεμπέ

Αλιέ Πεμπέ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.
Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη δημιουργία κοσμημάτων και τη συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη συγγραφή πριν από τέσσερα χρόνια, γράφοντας ανθολογίες που εκδίδονται στη Ρόδο, όπως μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις, σε ειδική έκδοση που τυπώθηκε με μικρό αριθμό αντιτύπων το παραμύθι «Οι 12 μήνες με την Αγάπη», ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία, με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στη συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες του τόπου μας», μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών από τις εκδόσεις I-Write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο «Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου» από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.
Μυθιστορήματα
Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου (2019), Εκδόσεις Βερέττας

Παιδική λογοτεχνία
Οι 12 μήνες με την Αγάπη (2018), Εκδόσεις Βερέττας
12 μήνες με την Αγάπη (2021), Υδροπλάνο

Συλλογικά έργα
Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2015 (2015), Εκδόσεις Βερέττας
Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2016 (2016), Εκδόσεις Βερέττας
Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2017 (2017), Εκδόσεις Βερέττας
Ρόδος, Μία συλλογή διηγημάτων με φόντο το νησί των Ιωαννιτών ιπποτών (2018), Εκδόσεις iWrite

12 μήνες με την Αγάπη – Αλιέ Πεμπέ

12 μήνες με την Αγάπη


Κάθε μήνας και μια περιπέτεια για τη μικρή Αγάπη, που χαρίζει… αγάπη απλόχερα στους γύρω της. Ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα, γιατί αυτό που την ξεχωρίζει είναι η μεγάλη της καρδιά. Μια καρδιά που μπορεί να αγκαλιάσει όλη τη γη.

Εικονογράφηση: Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 70 σελ.

Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου – Αλιέ Πεμπέ

Δεύτερη ζωή


“Μια γυναίκα, δυο οικογένειες και τρεις άντρες που σημαδεύουν την ζωή της. Γνωρίζει τον έρωτα με τον πιο σκληρό τρόπο και αγαπά παράφορα. Ζει πρωτόγνωρα συναισθήματα και βασανίζεται. Μεγαλώνει, αλλάζει ζωή στην Αμερική και καταφέρνει για λίγο να βρει τον εαυτό της. Όλα όμως ανατρέπονται όταν ένας ακόμα άντρας της ξυπνάει αναμνήσεις και αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Στο πρόσωπο του βλέπει εκείνον, που ήταν για εκείνη κόλαση και παράδεισος μαζί, κι εκδικείται για όλες τις γυναίκες που κακοποιούνται…”

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βερέττας, 2019, 136 σελ.

Οι 12 μήνες με την Αγάπη – Αλιέ Πεμπέ

Οι 12 μήνες


Δώδεκα ιστορίες της μικρής Αγάπης. Μία για κάθε μήνα. Ιστορίες από την καθημερινή ζωή ενός παιδιού. Ενός παιδιού ΑΜΕΑ. Ενός παιδιού με σύνδρομο Down. Ενός παιδιού σαν όλα τα παιδιά.
Η επιθυμία μου είναι να μπορέσουμε κάποτε να αποδεχτούμε, να αγκαλιάσουμε άτομα με αναπηρίες, κάποιες ορατές και κάποιες όχι, κάποιες εκ γενετής και κάποιες επίκτητες, κάποιες μόνιμες και κάποιες παροδικές.
Στο κάτω-κάτω, αν το καλοσκεφτείτε, τυχαία δεν είστε κωφοί, τυφλοί, Down, αυτιστικοί, τετραπληγικοί, παραπληγικοί ή ημιπληγικοί, ή τυχαία δεν έχετε κάποια νοητική υστέρηση και ακόμα τυχαία δεν γεννηθήκατε με κάποιο άλλο σύνδρομο ή πάθηση που θα σας έκανε να ανήκετε στα ΑΜΕΑ.
ΑΜΕΑ λοιπόν σημαίνει πάνω απ’ όλα ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και έχω ανάγκη από αγάπη και σεβασμό!

Εικονογράφηση από τα παιδιά του Συλλόγου Πνοή Ρόδου.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Βερέττας, 2018, 50 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βερέττας, Υδροπλάνο