Αλίκη Αλεξοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλίκη Αλεξοπούλου γεννήθηκε σε ένα νησί του Σαρωνικού, στο οποίο η οικογένειά της συνήθιζε να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές.
Σπούδασε σε ένα από τα πλέον γνωστά για τη μακρόχρονη παράδοση τους ιταλικά πανεπιστήμια, εκείνο της Πίζας. Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου και κάτοχος τεσσάρων ευρωπαϊκών γλωσσών. Έζησε πολλά χρόνια στην Καρινθία της Αυστρίας, σε πόλη κοντά στα σύνορα με το ανατολικό μέρος της Ιταλίας. Εργάστηκε ως μεταφράστρια επιστημονικών κειμένων και βοηθός καθηγητών πανεπιστημίου.
Μυθιστορήματα
Ο ανεμοδείχτης (2012), Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Ο ανεμοδείχτης – Αλίκη Αλεξοπούλου
Αυτό το μυθιστόρημα απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιζητούν κάθε είδος υψηλών πνευματικών προβληματισμών και που, γοητευμένοι από αυτούς, αφήνουν τον νου τους να φτάσει μακριά, μέχρι τις ανύπαρκτες εσχατιές του σύμπαντος. Ακόμη, αποτελεί μια αναμφισβήτητη απόδειξη σύμφωνα με την οποία το ανθρώπινο πνεύμα τείνει πάντοτε να τρέχει με κομμένη την ανάσα πίσω από την αλήθεια. Η τάση αυτή, ακατανίκητη όσο τίποτε άλλο, συνιστά σε τελευταία ανάλυση έναν εξαγνισμό, μια απόλυτη εξιλέωση, που παρέχει στον άνθρωπο, ο οποίος δημιουργήθηκε από χώμα και καταλήγει να γίνει πάλι χώμα, τη διαρκή ανανέωση του πιστοποιητικού της υψηλής του καταγωγής και της στενής συγγένειάς του με την αιωνιότητα και το μη πεπερασμένο.

Μυθιστόρημα, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., 2012, 351 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.