Αλίκη Κατσαρού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλίκη Κατσαρού σπούδασε στην Ελλάδα Βιβλιοθηκονομία και στην Αγγλία Πολιτισμική Κληρονομιά. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό Καταφύγιο, στο διαδικτυακό περιοδικό Fractal, κείμενα και χρονογραφήματα στον τοπικό Τύπο της Κέρκυρας και στο προσωπικό της blog. Το 2012 κυκλοφόρησε το εικονογραφημένο βιβλίο της “Μικρή Ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας” για παιδιά και μεγάλους από τις εκδόσεις Λοράνδου. Το “Φλάσμπακ” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Φλάσμπακ (2017), Φιλύρα

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μικρή ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας (2012), Εκδόσεις Λοράνδου
A Small History of the Old Town of Corfu (2012), Εκδόσεις Λοράνδου

Φλάσμπακ – Αλίκη Κατσαρού
Σε πρώτο πρόσωπο η ηρωίδα του βιβλίου αφηγείται στο νεογέννητο αγοράκι της, την πορεία της ζωής της από την παιδική ηλικία στην ωριμότητα μέσα σε ένα άπλετα φωτισμένο οικογενειακό περιβάλλον με φόντο την κοινωνία των δυο δεκαετιών πριν την ελληνική κρίση. Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες που σημαδεύονται από το κοινωνικό φαίνεσθαι, η μοίρα ανθρώπων που πληγώθηκαν από “λάθη” και “πάθη” σε χρόνους δύσκολους, τα σημάδια στις ψυχές από ανώριμες επιλογές τρίτων, ζωγραφίζονται με ακρίβεια, με ζωντάνια και με συναίσθημα. Το σχεδόν παιδικό ύφος της αφήγησης των πρώτων σελίδων ωριμάζει μαζί με την ηρωίδα, η οποία θα βιώσει το μεγάλο έρωτα σαν μία πιρουέτα της μοίρας.

Μυθιστόρημα, Φιλύρα, 2017, 340 σελ.

A Small History of the Old Town of Corfu – Aliki Katsarou

For children and adults


The “Small History of the Old Town of Corfu” is written for children and adults as well and wishes to give an understanding of Corfu’s rich history from ancient times untill the unification with Greece. Illustrated, condensed, written in language understandable to children, this book promises to take the readers to a past which gave Corfu its special character.

Mετάφραση: Lawrence Pilfold
Eικονογράφηση: Panayiota Kapela

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Λοράνδου, 2012, 48 σελ.

Μικρή ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας – Αλίκη Κατσαρού

Για παιδιά και μεγάλους


Πρόκειται για μια έκδοση που απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, η οποία προσπαθεί να χωρέσει τη μεγάλη Ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας σε ένα μικρό βιβλίο. Το βιβλίο, γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, συμπυκνωμένη και απλή, χρωματίζεται με εικόνες της πλούσιας ιστορίας της Κέρκυρας από την εικαστικό Παναγιώτα Κάπελα.

Eικονογράφηση: Παναγιώτα Κάπελα

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Λοράνδου, 2012, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Φιλύρα, Εκδόσεις Λοράνδου