Αλίκη Ουρουμίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλίκη Ουρουμίδου μεγάλωσε στη Νέα Πέλλα Γιαννιτσών.
Έχει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια. Ξέροντας τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, πέρασε στη σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Διανύει την 9η σχολική χρονιά ως Αναπληρώτρια Δασκάλα Ειδικής Αγωγής. Στο διάστημα αυτό γνώρισε υπέροχους εκπαιδευτικούς και αξιαγάπητα παιδιά. Ένα από τα παιδιά αυτά, που της έκανε την τιμή να εικονογραφήσει πάνω στην ιδέα της συγγραφής του παραμυθιού της, είναι ο μαθητής της Ταξιάρχης-Μιχαήλ Χατζής, τον οποίο και υποστηρίζει στα πλαίσια του προγράμματος της παράλληλης στήριξης.
Παιδική λογοτεχνία
Ο κορώνας δεν πάει σχολείο (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Ο κορώνας δεν πάει σχολείο – Αλίκη Ουρουμίδου

Ο κορώνας


Η Αννούλα δεν θέλει να πάει σχολείο, γιατί εκεί δεν κάνει ό,τι θέλει, δεν έχει τα παιχνίδια της, τις ξυλομπογιές της. Είναι κι αυτή η μάσκα που πρέπει να φοράει -τι μπελάς!- και ο… Κορώνας που κυκλοφορεί…
Σκοπός αυτού του παραμυθιού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να επιστρέψουν στη νέα σχολική πραγματικότητα νιώθοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους δασκάλους τους, στο σχολείο και στους συμμαθητές τους.
Να μην φοβηθούν ούτε λεπτό!
Να παίζουν ανέμελα!
Να γελάνε με την ψυχή τους!
Να χαίρονται που μαθαίνουν καινούρια πράγματα!
Να αγαπούν το σχολείο!
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Εικονογράφηση: Ταξιάρχης-Μιχαήλ Χατζής

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 30 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός