Αλίκη Valores

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αλίκη Χατζάρα, γνωστή ως Αλίκη Valores γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι απόφοιτη του τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής και Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας. Έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός, ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και έχει διαμείνει σε διάφορα μέρη του κόσμου με πιο πρόσφατους σταθμούς το Ντουμπάι και το Μπαχρέιν όπου διδάσκει και κάνει ομιλίες. Μέσα από τα βιβλία της επιθυμεί να μας εμπνεύσει και να μας ωθήσει να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός όμορφου και ειρηνικού πλανήτη, σε αρμονία με τις ανθρώπινες και πνευματικές αξίες (Valores) δίνοντας με τον τρόπο της το μήνυμα της αγάπης και της ενότητας που υπάρχει στα πάντα μέσα μας και γύρω μας. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε αυτό το ψευδώνυμο. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το Tae Kwon Do, παίζει ηλεκτρική κιθάρα και γράφει στίχους. Τα βιβλία της έχουν πουληθεί σε πάνω από δεκαπέντε χώρες. Η αγάπη της για την ανάγνωση και τη συγγραφή ήταν παράλληλη με κάθε άλλη της ενασχόληση, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο της έργο με τίτλο «Ένα Παράξενο Ταξίδι» και συνεχίζοντας με τη δημιουργία του μυθιστορήματος «Χωρίς Προορισμό». Έxει την όμορφη ιστοσελίδα: Aliki Valores.
Μυθιστορήματα
Ένα παράξενο ταξίδι (2013), Εκδόσεις iWrite.gr
Χωρίς προορισμό (2015), Εκδόσεις Πηγή
Το φυτό του Δαίδαλου (2018), Locus 7 – Άλλωστε
Ένα παράξενο ταξίδι αυτογνωσίας (2019), Locus 7 – Άλλωστε

Ένα παράξενο ταξίδι αυτογνωσίας – Αλίκη Valores
Τι θα γινόταν άραγε αν, ξαφνικά, εμφανιζόταν μπροστά μας ο φύλακας άγγελός μας και μας έκανε ένα πολύ παράξενο δώρο;
Το βιβλίο αυτό εξετάζει ένα τέτοιο εξωπραγματικό δώρο. Μέσα από μια σειρά ταξιδιών σε διάφορα σημεία του κόσμου, θα γνωρίσουμε άγνωστους τόπους και ανθρώπους. Στη συνέχεια, μέσα από τα βιώματα και τη συμπεριφορά τους, θα αποκαλυφθούν πολλές από τις ξεχασμένες αξίες της ζωής.
Ένα ταξίδι-δώρο, στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα και απορίες που μας απασχολούν όλους.

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2019, 140 σελ.

Το φυτό του Δαίδαλου – Αλίκη Valores
Το Φυτό του Δαίδαλου γεννήθηκε για να βάλει και αυτό την πινελιά του σε μια πολύχρωμη και θετική εικόνα της πραγματικότητάς μας. Δίνει το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης και της ενότητας που, σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες πνευματικές και ανθρώπινες αξίες, μπορούν να αποτελέσουν ένα μαγικό κλειδί που όλοι μπορούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας. Ένα κλειδί με το οποίο, αν θελήσουμε να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας και ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στη ζωή μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτόματα κάνουμε καλύτερο αυτό τον κόσμο. Ίσως όχι τέλειο, αλλά ιδανικό αρκετά, ώστε να ζούμε μέσα σε αυτόν αξιοπρεπώς σαν ανθρώπινα όντα.

Η ιστορία του βιβλίου αυτού εκτυλίσσεται σε πραγματικές τοποθεσίες του σύγχρονου κόσμου μας, αλλά ιδωμένες με μια φανταστική ματιά. Η συγγραφέας την προσγειώνει αριστοτεχνικά στην πραγματικότητά μας. Της δίνει πνοή με το δίχτυ του μαγικού ρεαλισμού, παντρεύοντάς την αλληγορικά με μηνύματα αυτογνωσίας, πνευματικών και ανθρώπινων αξιών.

Σε αυτό το βιβλίο μια ομάδα στρατιωτών επιστημόνων κι έμπειρων σκαϊντάιβερ και γουίνγκ σούτερ ανακαλύπτει ένα θαυματουργό φυτό με υπερφυσικές ιδιότητες. Το Φυτό του Δαίδαλου. Η έρευνά τους διεξάγεται μυστικά στην έρημο του εμιράτου του Ντουμπάι. Σύντομα, όμως, θα αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κίνδυνο, μια πολύ σοβαρή απειλή που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψή της. Θα καταφέρουν τελικά να διαφυλάξουν το μυστικό;

Ανοίξτε τα φτερά σας και ετοιμαστείτε να πετάξετε μαζί τους!

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2018, 150 σελ.

Χωρίς προορισμό – Αλίκη Valores

Ένα βιωματικό μυθιστόρημα


Στο “Παράξενο Ταξίδι”, το βιβλίο που προηγείται αυτού που κρατάτε στα χέρια σας, ο ήρωας (ή μήπως είναι ηρωίδα;), πήρε την απόφαση να αλλάξει κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.
Και πραγματοποίησε μια νοητή περιπλάνηση στον κόσμο και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, χάρη στο δώρο που του έδωσε ο φύλακας άγγελός του.
Κατόπιν όμως, χάνεται και πάλι στην καθημερινότητά του…
Αλλά όχι για πολύ!
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο ήρωας παίρνει την ανατρεπτική απόφαση.
Και ξεκινά μια σειρά από νέες περιπέτειες, εμπειρίες και δοκιμασίες στο πλαίσιο μιας περιπλάνησης Χωρίς Προορισμό.
Στη νέα αυτή περιπλάνηση, τού ανοίγονται νέα μονοπάτια που θα τον βοηθήσουν να αφυπνιστεί και να βρει την αρμονία μέσα του και στα πάντα γύρω του.
Ένα συναρπαστικό “μυθιστόρημα αυτογνωσίας” μιας συγγραφέως που ήδη απέδειξε την αξία της με το “Παράξενο Ταξίδι”.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2015, 154 σελ.

Ένα παράξενο ταξίδι – Αλίκη Valores

Θα ξυπνήσει τον τρόπο σκέψης σας


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας καθημερινός άνθρωπος συναντήσει την αλήθεια που αναζητεί;
Πολύ απλά, συνεχίζει να είναι ένας καθημερινός άνθρωπος.
Με τη διαφορά πως πλέον μπορεί να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του.
Έτσι και ο ήρωας του βιβλίου μας, μέσα σε μια σειρά από ταξίδια, γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τις κρυμμένες αξίες της ζωής, να απαντήσει ερωτήματα και να λύσει απορίες και προβληματισμούς που μας απασχολούν όλους κατά τη διάρκεια της ζωής μας, και τέλος να βρει τρόπους να βελτιωθεί. Ανακαλύπτοντας, τελικά, το σκοπό της ζωής του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2013, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή, Locus 7 – Άλλωστε