Αλκης Τρυφωνόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άλκης Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.
Φοίτησε στο Κλασικό Λύκειο Περιστερίου και σπούδασε νοµικά στη Νοµική Σχολή Αθηνών. Ζει στο Περιστέρι µε την οικογένειά του. Ξεκίνησε να ασχολείται µε τη συγγραφή το 2019. Κατόπιν συµµετοχής του σε δύο λογοτεχνικούς διαγωνισµούς το 2020, δύο διηγήµατά του διακρίθηκαν και συµπεριλήφθηκαν στις εκδόσεις των συλλογικών έργων, µε τίτλους Μείνε κοντά µου από µακριά 2020 των Εκδόσεων Πηγή και Μένουµε Σπίτι των Εκδόσεων Ωκεανός. Το “Μια φορά κι ένα φιλί” είναι το πρώτο του βιβλίο και επέλεξε να το αφιερώσει στον αγαπηµένο του δάσκαλο από το δηµοτικό σχολείο, ο οποίος του ενεφύσησε την αγάπη για τη λογοτεχνία και, εν αγνοία του, αποτέλεσε και αποτελεί διαχρονικό πρότυπο ζωής.
Διηγήματα
Μια φορά κι ένα Φιλί (2021), Εκδόσεις Πηγή

Μια φορά κι ένα Φιλί – Άλκης Τρυφωνόπουλος

Μια φορά κι ένα φιλίΣυλλογή Διηγημάτων


Όσο εσύ διαβάζεις αυτές τις γραµµές, την ίδια στιγµή, κάπου σ’ ένα µικρό γραφείο µιας µεγαλούπολης, ένας νεαρός δικηγόρος µελετάει αγχωµένος τα χαρτιά του και τα παπούτσια του έχουν πιάσει µεταξύ τους την κουβέντα.

Ταυτόχρονα, στην πλαγιά ενός βουνού σ’ ένα νησί του Αιγαίου, δυο δέντρα ερωτεύονται παράφορα, αγναντεύοντας µαζί τη θάλασσα ως τη γραµµή του ορίζοντα και δυο βότσαλα φιλοσοφούν εκεί που σκάει το κύµα.

Πιθανόν να σκέφτεσαι πως αυτά που σου λέω είναι… τρίχες.

Αν, όµως, ακουµπήσεις τα ακροδάχτυλά σου πάνω στις γραµµές του βιβλίου και δοκιµάσεις να βουτήξεις µέσα στις σελίδες, τότε θα διαπιστώσεις πως οι λέξεις είναι πόρτες για µια άλλη γη. Για έναν άλλο κόσµο, όπου τα όνειρα τα ζεις στον ξύπνιο σου και όπου ο έρωτας είναι ένας Ινδιάνος.

Παραµένεις δύσπιστος και όχι άδικα… Σε καταλαβαίνω. Ήµουν κι εγώ σαν εσένα. Δυσκολευόµουν να πειστώ στην αρχή.

Έφαγα, όµως, µια ροζ παστίλια µε γεύση τριαντάφυλλο κι αµέσως όλα έγιναν λιγάκι πιο ξεκάθαρα.

Οχτώ σύγχρονες ιστορίες για τον έρωτα και την ελπίδα.

Οχτώ ιστορίες που, σαν τις διαβάσεις, ίσως θυµηθείς τη γλύκα που ένιωθε καµιά φορά η ψυχή σου, τότε που τα γόνατά σου ήταν ακόµη γεµάτα γρατζουνιές.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 204 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...