Αμαλία Ειρήνη Τζιμοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες


Η ιστορία μιας σταγόνας
Ένα αληθινό παραμύθι
Η “Ιστορία μιας σταγόνας” είναι μια ιστορία, στην οποία ο καθένας θ’ αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του και της ζωής του.
Είναι μια ιστορία αυτογνωσίας γραμμένη από έναν άνθρωπο γεμάτο θέληση να προχωρήσει στη ζωή, δύναμη να είναι ο εαυτός του και αγάπη για να αγκαλιάσει όλα τα συναισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η “Ιστορία μιας σταγόνας” μπορεί ν’ αγγίξει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, γιατί μιλάει μέσα από τη γλώσσα της καρδιάς και όχι του μυαλού. Αυτό αποτελεί και την πραγματική δύναμή της.
Κάθε κεφάλαιο δοσμένο με εντελώς πρωτότυπο τρόπο, εξελίσσεται σαν παραμύθι, αναμειγνύοντας και εναλλάσσοντας το “φανταστικό” με το πραγματικό έχοντας τα στοιχεία τής φύσης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Είναι μία ιστορία ύμνος στη δημιουργικότητα και στην ομορφιά, η οποία μέσα από εικόνες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις, εμπνέει αισιοδοξία και σκορπίζει ευτυχία…

Ομορφιά
Η υψηλότερη δόνηση της αρμονίας εμπεριέχεται στην αρχαία ελληνική έννοια της ευμορφίας, ρίζα της λέξης Ομορφιά, χαρακτηρίζοντας όχι μόνο εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά βαθύτερα, μια αέναη εμπειρία νοήματος, πληρότητας και ικανοποίησης.
Ένας ολόκληρος κόσμος ομορφιάς ως κατάσταση ύπαρξης που εμπεριέχει αρμονία, ηρεμία και ευτυχία πάλλεται μέσα μας και αποκαλύπτεται σε αυτόν που επιθυμεί να προσεγγίσει τη ζωή του μέσα από μια νέα συνειδητότητα και κατανόηση της ίδιας του της ύπαρξης, εππιτρέποντας στο φως του “γνώθι σαυτόν” να πλημμυρίσει την κάθε εμπειρία του, εύκολη ή δύσκολη, με νηφαλιότητα και αξιοπρέπεια.
Μια ομορφιά που συνθέτει και ενώνει, στο μέγιστο μέτρο, το ανθρωπιστικό ιδιώδες της αρετής, του καλού, του αγαθού, με τη θεϊκή μας υπόσταση, δηλώνοντας την ενότητα του σύμπαντος και το μεγαλείο της ύπαρξής μας.
«Θέλω να σου δείξω “ποιος είσαι” και “γιατί είσαι”.
»Θέλω να σε κάνω να ανακαλύψεις όλο το φως και την ομορφιά που πάλλονται μέσα σου.
»Θέλω να κατανοήσεις τη δύναμή σου να ξεπερνάς το κάθε τι και να δημιουργείς πέρα από τα πιο αγαπημένα σου όνειρα.
»Έχω τον τρόπο για να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι
γνωριμίας με τον εαυτό σου.
»Έχω τη γνώση για να σου δείξω πως η ευτυχία είναι μέσα σου.
»Σκοπός μου είναι να σου αποκαλύψω την πραγματική ευτυχία, αυτήν που δεν εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα, αυτήν που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει, την ευτυχία που έχει το γνώρισμα να μεγαλώνει διαρκώς μέσα σου και να απλώνεται στη ζωή σου»….
Αυτά είναι τα λόγια που ψιθυρίζει η «Ομορφιά» προς κάθε αναγνώστη που είναι έτοιμος και θέλει να προσεγγίσει τον εαυτό του και τις εμπειρίες του μέσα από το φως μιας νέας συνειδητότητας.
«Είναι η ευκαιρία να μάθεις τον εαυτό σου και το μεγαλείο της ύπαρξής σου.
»Άκουσέ με», συνέχισε να λέει η φωνή της…

Μυθιστορήματα
Η ιστορία μιας σταγόνας (2011)

Αυτογνωσία – Εσωτερική ανάπτυξη
Ομορφιά (2015)

Πηγές: BIBLIONET, Ιωλκός, kosmos-books.gr

135 views.