Αμαλία Νινιράκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αμαλία Νινιράκη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης.
Είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην δια βίου μάθηση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Από το 1995 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης και από το 2009 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αν και ήταν από μικρή λάτρης της λογοτεχνίας, άρχισε να γράφει το 2007, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα Λευτέρη Γιαννακουδάκη. Μαθηματικά, δοξασίες, φιλία, έρωτας, θάνατος είναι τα συστατικά των ιστοριών της, με το σκηνικό στις περισσότερες από αυτές να είναι η Κρήτη των αρχών του εικοστού αιώνα. Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε παγκρήτιους διαγωνισμούς. Το βιβλίο της «Μπλεγμένοι κύκλοι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Διηγήματα
Μπλεγμένοι Κύκλοι (2021), Εκδόσεις Πνοή

Μπλεγμένοι Κύκλοι – Αμαλία Νινιράκη

Μπλεγμένοι


Ο πρόωρος θάνατος ενός αβάφτιστου παιδιού, το δίλημμα ενός καλοσυνάτου χωρικού, η επίσκεψη μιας ζητιάνας, ένα ρόδι και μια γάτα. Η φωνή της Εντίθ Πιαφ, οι τύψεις ενός καλόγερου, ένα σεξουαλικό έγκλημα, οι υπολογισμοί δύο φοιτητών μαθηματικών. Μια επίσκεψη στην ψαραγορά, ένας αστυνομικός, μια ιδιωτική παραλία και το μυστικό που μπορεί να κρύβουν οι χρυσοί αριθμοί.
Δεκατέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κρήτη, ξεκινούν από τις αρχές του εικοστού αιώνα, εκτείνονται ως το σήμερα και μπλέκονται μεταξύ τους όπως η μοίρα των ηρώων τους.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πνοή, 2021, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή