Αμαλιάννα Δεδούση

Αμαλιάννα Δεδούση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αμαλιάννα Δεδούση εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός από το 1992. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με τίτλο: «Διοίκηση υπηρεσιών Υγείας» τον οποίο απέκτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά ελληνικού και βρετανικού τύπου και από το 1997 είναι ενεργό μέλος του CIF HELLAS. Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά.
Διηγήματα
Υιοθετημένες αναμνήσεις (2014), Γαβριηλίδης
Υιοθετημένες αναμνήσεις (2021), Εκδόσεις Ροτόντα

Υιοθετημένες αναμνήσεις – Αμαλιάννα Δεδούση

Υιοθετημένες


…το βιβλίο θα έλεγα πως αποτελεί μια καταγραφή οκτώ ιστοριών υιοθεσίας που σχηματίστηκαν από το πάντρεμα πραγματικών περιπτώσεων και στοιχείων. Ο στόχος του βιβλίου είναι να υπερασπιστεί την ειλικρίνεια γιατί μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στην αυτογνωσία.
Την ιδέα της καταγραφής τη χρωστάω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν από το γραφείο που εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και δεν είναι λίγες οι φορές που παράλληλα με το αίτημά τους έκαναν και κατάθεση ψυχής. Πολλοί εξ αυτών ενδιαφέρθηκαν να υιοθετήσουν, άλλοι να αναζητήσουν τις ρίζες τους, ορισμένοι βίωσαν απογοητεύσεις και κάποιοι ευχάριστες εκπλήξεις. Αν σε κάποια από τις ιστορίες συναντήσετε τον εαυτό σας σημαίνει πως δεν είστε μόνοι, υπάρχουν και άλλοι σαν…

Διηγήματα, Εκδόσεις Ροτόντα, 2021, 220 σελ.

Υιοθετημένες αναμνήσεις – Αμαλιάννα Δεδούση

Υιοθετημένες


Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε τις ιστορίες επτά ανθρώπων, βασισμένες σε αληθινά γεγονότα, τα οποία όμως έχουν αλλοιωθεί ώστε να προστατευτούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεταξύ τους έναν κοινό άξονα περιστροφής, την υιοθεσία. Διαφορετικές πτυχές της <<υιοθεσίας>> τους οδηγούν όλους στο γραφείο της κοινωνικής λειτουργού η οποία συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη των ιστοριών τους. Ο Αριστοτέλης, ο ήρωας της πρώτης ιστορίας, έρχεται στα είκοσι δύο του χρόνια αντιμέτωπος με μια μεγάλη ανατροπή της ζωής. Ο Πάρης και η Ελένη ξαναβρίσκονται τυχαία μετά από είκοσι περίπου χρόνια αναζητώντας το παιδί τους. Η Ευαγγελία αντιμετωπίζει την απαγωγή της μικρής της κόρης. Ο Αλέξανδρος, για τα δεινά που πέρασε, εκδικείται τη βιολογική του μητέρα κάνοντας όμως άθελά του υπέρβαση της ηθικής του συγκρότησης.

Διηγήματα, Γαβριηλίδης, 2014, 215 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ροτόντα, Γαβριηλίδης