Ανα Ζάχαρη

Ανα Ζάχαρη

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, με καταβολές – άρα και με βιώματα – από τον αιγαιακό νησιωτικό χώρο.
Από αστική οικογένεια με τάση στη λογοτεχνία και την ανάγνωση. Και με σπουδές στη Φιλοσοφική Αθηνών και σε κάποιες άλλες ακόμη. Μεγάλη αγάπη προς τα ζώα. Μέλος επιστημονικών εταιρειών και πολιτιστικών συλλόγων. Τόπος εργασίας, η Βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Έργα της που έχουν κυκλοφορήσει: Σαν παλιό παραμύθι (εκδόσεις Bookstars), Τέσσερις εποχές (επανέκδοση Όστρια), συμμετοχή με τρία διηγήματα στον Οίκο…νυφικών με άλλους συμμετέχοντες τον Χρήστο Αναστασόπουλο, την Εύη Ρούτουλα και τη Θεώνη Μπριλλή (εκδόσεις Bookstars). Υπό έκδοση: Ποιος έφερε τα μήλα; (αστυνομική ιστορία με…προεκτάσεις) και Τριγμοί από το παρελθόν (τρεις περιπέτειες και ένα χρονικό).
Μυθιστορήματα
Σαν παλιό παραμύθι… (2013), Bookstars – Γιωγγαράς
Τέσσερις εποχές (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Τέσσερις εποχές (2016), Εκδόσεις Όστρια (Ε)
Ποιος έφερε τα μήλα; (2017), Εκδόσεις Όστρια

Συλλογικά έργα
Οίκος… νυφικών (2015), Bookstars – Γιωγγαράς

Ποιος έφερε τα μήλα; – Άνα Ζάχαρη

Ποιος έφερε τα μήλα;


Αναψε ένα τσιγάρο κι επιθεώρησε το κοκκινάδι της καύτρας, που φώτισε στιγμιαία μέσα στη νύχτα. Από την καγκελόπορτα διέκρινε στο βάθος τον σκοτεινό όγκο και το φως που άναβε κάτω. Τον περίμενε. Ήταν τόσο εύκολο τελικά να εκβιάσει κανείς τους άλλους, αρκεί να ήξερε κάποιο μυστικό που δε θα ήθελαν να φανερωθεί. Και τούτο το μυστικό ήτα θανάσιμο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2017, 176 σελ.

Τέσσερις εποχές – Άνα Ζάχαρη

Τέσσερις εποχές


Καλοκαίρι του 1920-30. Εποχή δημιουργίας. Φθινόπωρο του 1930-40. Εποχή κάμψης, πότε κλαίει πότε γελάει, προοίμιο του χειμώνα που θα ακολουθήσει. Χειμώνας 1940 με όλα τα επακόλουθα του πολέμου που έπληξαν τους ανθρώπους αυτή τη δεκαετία. Άνοιξη του 1950-60. Εποχή αναδημιουργίας που προετοιμάζει για το μέστωμα του καλοκαιριού την επόμενη γενιά. Μια γενιά που ανασυντάσσεται και μέσα από τη δουλειά, αλλά και τις σχέσεις, τη φιλία, τον έρωτα, το γάμο, θα φέρει με τη σειρά της μια νέα εποχή σε ένα καινούργιο κόσμο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2016, 354 σελ.

Τέσσερις εποχές – Άνα Ζάχαρη

Τέσσερις εποχές


Καλοκαίρι του 1920-30. Εποχή δημιουργίας. Φθινόπωρο του 1930-40. Εποχή κάμψης, πότε κλαίει πότε γελάει, προοίμιο του χειμώνα που θα ακολουθήσει. Χειμώνας 1940 με όλα τα επακόλουθα του πολέμου που έπληξαν τους ανθρώπους αυτή τη δεκαετία. Άνοιξη του 1950-60. Εποχή αναδημιουργίας που προετοιμάζει για το μέστωμα του καλοκαιριού την επόμενη γενιά.
Μια γενιά που ανασυντάσσεται και μέσα από τη δουλειά, αλλά και τις σχέσεις, τη φιλία, τον έρωτα, το γάμο, θα φέρει με τη σειρά της μια νέα εποχή σε ένα καινούργιο κόσμο.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 420 σελ.

Σαν παλιό παραμύθι… – Άνα Ζάχαρη

Σαν παλιό παραμύθι


…Ένα παραμύθι για μεγάλους…
Μια νεράιδα και ένα ξωτικό αναγκάζονται να αφήσουν τον νεραϊδότοπο και να ενταχθούν στον κόσμο των ανθρώπων για να βοηθήσουν μια Θεά, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που κινδυνεύει να αφανιστεί…

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2013, 284 σελ.

Πηγές: BiblioNet, Bookstars-Γιωγγαράς, Εκδόσεις Όστρια