Ανα Ζάχαρη


Σαν παλιό παραμύθι…
…Ένα παραμύθι για μεγάλους…
Μια νεράιδα και ένα ξωτικό αναγκάζονται να αφήσουν τον νεραϊδότοπο και να ενταχθούν στον κόσμο των ανθρώπων για να βοηθήσουν μια Θεά, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που κινδυνεύει να αφανιστεί…

Τέσσερις εποχές
Καλοκαίρι του 1920-30. Εποχή δημιουργίας. Φθινόπωρο του 1930-40. Εποχή κάμψης, πότε κλαίει πότε γελάει, προοίμιο του χειμώνα που θα ακολουθήσει. Χειμώνας 1940 με όλα τα επακόλουθα του πολέμου που έπληξαν τους ανθρώπους αυτή τη δεκαετία. Άνοιξη του 1950-60. Εποχή αναδημιουργίας που προετοιμάζει για το μέστωμα του καλοκαιριού την επόμενη γενιά.
Μια γενιά που ανασυντάσσεται και μέσα από τη δουλειά, αλλά και τις σχέσεις, τη φιλία, τον έρωτα, το γάμο, θα φέρει με τη σειρά της μια νέα εποχή σε ένα καινούργιο κόσμο.

Ποιος έφερε τα μήλα;
Αναψε ένα τσιγάρο κι επιθεώρησε το κοκκινάδι της καύτρας, που φώτισε στιγμιαία μέσα στη νύχτα. Από την καγκελόπορτα διέκρινε στο βάθος τον σκοτεινό όγκο και το φως που άναβε κάτω. Τον περίμενε. Ήταν τόσο εύκολο τελικά να εκβιάσει κανείς τους άλλους, αρκεί να ήξερε κάποιο μυστικό που δε θα ήθελαν να φανερωθεί. Και τούτο το μυστικό ήτα θανάσιμο.

Μυθιστορήματα
Σαν παλιό παραμύθι… (2013), Bookstars – Γιωγγαράς
Τέσσερις εποχές (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Τέσσερις εποχές (2016), Όστρια Βιβλίο (Ε)
Ποιος έφερε τα μήλα; (2017), Όστρια Βιβλίο

Συλλογικά έργα
Οίκος… νυφικών (2015), Bookstars – Γιωγγαράς

Πηγές: BiblioNet, Bookstars-Γιωγγαράς, Όστρια Βιβλίο

Επισκέψεις: 19