Αναστασία Μπαλάσκα

Αναστασία Μπαλάσκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Μπαλάσκα γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Ελλάδας, όπου ήταν το μοναδικό κορίτσι.
Στην προσπάθειά της να νικήσει τη μοναξιά, ανακάλυψε τον κόσμο των παραμυθιών. Έτσι από πολύ μικρή έμαθε να χρησιμοποιεί τη φαντασία της και να φτιάχνει τις δικές της ιστορίες. Μεγαλώνοντας, η φαντασία της αυτή κρύφτηκε κάτω από τόνους σχολικών βιβλίων και από εργασιακές υποχρεώσεις. Έπρεπε να γίνει μαμά και να ξαναρχίσει να διαβάζει παραμύθια για να αρχίσει να πλάθει νέους κόσμους με τις ιστορίες της. Τώρα γράφει ποιήματα, τραγούδια και βιβλία για τον γιο της, κι εύχεται κάποιο από αυτά να καταφέρει να ξυπνήσει και τη δική σας φαντασία.
ΥΓ. Σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, η Αναστασία δουλεύει στη ναυτιλία και έχει μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο. Από το 2016 κατοικεί στο Όσλο.
Παιδική λογοτεχνία
Το κατσικάκι θηλάζει ακόμη!!! (2022), Εκδόσεις Κομνηνός
Αλφαβητάρι Δεινοσαύρων (2022), Ίκαρος

Αλφαβητάρι Δεινοσαύρων – Αναστασία Μπαλάσκα

Αλφαβητάρι


Εσείς ξέρατε ότι υπάρχουν δεινόσαυροι για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, όπως ο Ελαφρόσαυρος ή ο Ραβδόδοντας; Η Αναστασία Μπαλάσκα δημιουργεί ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι με ήρωες τους αγαπημένους δεινόσαυρους των παιδιών.

Δίπλα σε κάθε γράμμα της αλφαβήτου, παρουσιάζεται και ένας νέος δεινόσαυρος, καθώς και βασικές πληροφορίες για αυτόν, γραμμένες έμμετρα. Οι στίχοι περιγράφουν με τρόπο χαριτωμένο τα βασικά χαρακτηριστικά των δεινοσαύρων, και οι εικόνες του Γιάννη Στύλου συμπληρώνουν το βιβλίο, δίνοντάς του ζωντάνια και κάνοντάς το ακόμη πιο ελκυστικό.

Ένα βιβλίο που εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσμο των δεινοσαύρων ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν δημιουργικά κάθε γράμμα της αλφαβήτου.

Εικονογράφηση: Stilos

Παιδική λογοτεχνία, Ίκαρος, 2022, 56 σελ.

Το κατσικάκι θηλάζει ακόμη!!! – Αναστασία Μπαλάσκα

Το κατσικάκι


«Μα καλά, πόσο ΑΚΟΜΗ θα θηλάσει αυτό το κατσικάκι;»
«Αφού μετά τους 6 μήνες το γάλα γίνεται νερό!»
«Θα θηλάζει ώσπου να πάει φαντάρος;»
Αυτές είναι κάποιες από τις ατάκες που ακούει η κατσίκα μας!
Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Και γιατί είναι τόσο σημαντική η υποστήριξη στον θηλασμό και τη φιλία;
Στο τέλος του βιβλίου βρείτε την ενότητα απαντήσεων, που περιλαμβάνει επιστημονικά εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όλα τα σχόλια των μαμάδων της παιδικής χαράς.

Εικονογράφηση: Αντωνία Παπαϊωάννου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 37 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός, Ίκαρος