Αναστασία Π. Χρήστου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Χρήστου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από γονείς Ηπειρώτες-Πωγωνίσιους, που της μετέδωσαν την αγάπη για τον τόπο τους και την ιστορία του. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μηχανολόγος Μηχανικός και εργάστηκε για χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας και Βασιλικού Πωγωνίου.
Μυθιστορήματα
Μαύρα μου χελιδόνια… (2021), Ερωδιός

Μαύρα μου χελιδόνια… – Αναστασία Π. Χρήστου

Μαύρα μου χελιδόνιαΟι περιπλανήσεις ενός
Ηπειρώτη φούρναρη
μέχρι τους δρόμους
των Βεδουΐνων


«Ο τόπος τους ήταν φτωχός, δεν μπορούσε να θρέψει τους ανθρώπους του. Μια χούφτα πέτρες τους έδωσε ο Θεός κι όσο κι αν προσπαθούσαν, όσο κι αν δούλευαν ήλιο με ήλιο, με ζέστη και με κρύο, στα ζώα, στ’ αμπέλια, στα χωράφια, πάλι το γέννημα δεν έφτανε. Βγάλε και το μοιράδι που παίρναν οι Τούρκοι…»
Από αυτόν τον ξερό και άγονο μα αγαπημένο τόπο, την Ήπειρο, το Πωγώνι, ξεκίνησε ο Βασίλης για «να γυρίσει τον κόσμο, να βρεθεί μια στον βορρά και μια στον νότο» για να θρέψει την φαμίλια του. Τα βήματά του τον έφεραν από το κοσμοπολίτικο Βουκουρέστι μέχρι την Αραβία, μέσα στην δίνη της επανάστασης των Βεδουΐνων. Κι ο Βασίλης, όπου κι αν βρέθηκε δούλεψε τίμια, αγωνίστηκε σκληρά, προχώρησε όρθιος μπροστά σε όποιες δυσκολίες του έφερε η τύχη του…

Μυθιστόρημα, Ερωδιός, 2021, 230 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ερωδιός

Please wait...