Αναστασία Γαϊτάνου

Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Η Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου είχε πάντα συντροφιά ένα βιβλίο. Χανόταν στις σελίδες του και ονειρευόταν… Ονειρευόταν μια μέρα να φέρει στο φως τα δικά της βιβλία. Και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο. “Η ομάδα των 5 εναντίον Μαύρου Σίφουνα”, ήρθε στο φως πριν περίπου έξι χρόνια. Σειρά έχει τώρα το δεύτερο της βιβλίο, το “Αουτσάιντερ”. Πηγή έμπνευσής της η οικογένειά της αλλά και το επάγγελμα της αφού γι’ αυτήν το να είναι εκπαιδευτικός είναι τρόπος ζωής. Στήριγμα της οι γονείς και τα αδέλφια της, καταφύγιο της η πατρίδα της, η Κύπρος.

Η ομάδα των 5 εναντίον Μαύρου Σίφουνα – Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου

Η αντίστροφη μέτρηση…


Ένα πολυμήχανο μυαλό, μια καταστροφική μηχανή και η ματαιοδοξία ενός “καταπληχτικού” κυρίου σκορπούν στην πόλη τον πανικό. Τέσσερις γκαφατζήδες ήρωες και ένας μεταμελημένος δήμαρχος ξεκινούν έναν άνισον αγώνα ενάντια στο χρόνο για να σώσουν την πόλη τους. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Ποιος θα είναι ο νικητής;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Επιφανίου, 2009, 164 σελ.

Το αουτσάιντερ – Αναστασία Γαϊτάνου
Δύο καθηγητές, ο Κώστας και η Ισμήνη, βλέποντας μια μικρή ομάδα μαθητών του σχολείου τους να περιθωριοποιούνται όχι μόνο από τους συμμαθητές τους αλλά και από μια μερίδα καθηγητών, δίνουν μια υπόσχεση. Να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να ξεφύγουν από τη θέση του αουτσάιντερ που άλλοι τους έχουν καταδικάσει και να γίνουν τα φαβορί για μια μελλοντική σπουδαία ζωή. Με ποιο τρόπο όμως θα τα καταφέρουν; Πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που σπέρνει στο δρόμο τους η κυρία Αναγνώστου και τα τσιράκια της; Έχουν μπροστά τους έναν δύσκολο και άνισο αγώνα. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής; Μια ιστορία για την πραγματική αξία που κρύβει ο κάθε άνθρωπος όσο διαφορετικός και αν είναι.

Το βιβλίο με τίτλο “Το Αουτσάιντερ” κέρδισε τον Απρίλιο του 2013 το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου και αθλοθετεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2016, 284 σελ.

Μυθιστορήματα
Το αουτσάιντερ (2016), Γαβριηλίδης

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η ομάδα των 5 εναντίον Μαύρου Σίφουνα (2009), Εκδόσεις Επιφανίου

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Εκδόσεις Επιφανίου