Αναστασία Ιωακειμίδου

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Ιωακειμίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Hellenic College στη Βοστώνη και κατέχει μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία από το Goldsmiths College, University of London, England. Έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου συγγραφής «Αλάτι». Συμμετέχει σε 4 συλλογικά βιβλία του εργαστηρίου συγγραφής με το «Ελάτε να μιλήσουμε για ποίηση» (2021) και το «Μ’ ένα στυλό διαρκείας» (2021) και σε δύο υπό έκδοση: «Ανθολόγιο -Πεζά και ποιήματα με θέματα απ’ τους μήνες και τις εποχές» και «Ξεθωριασμένες Πεταλούδες». Συμμετέχει, ανάμεσα σε άλλα, στο βιβλίο της ανθολογίας του Ι’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2021 της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, στο «Τα Χαΐκού της άνοιξης» (συλλογική έκδοση από τις εκδόσεις «Ανεμολόγιο». Βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού («Ηλιαχτίδα») με Β΄ Βραβείο για το παραμύθι «Ο Λούης, το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος». Γραπτά της υπάρχουν στο 9ο και στο 10ο τεύχος του Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος, και στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021 των εκδόσεων Κέφαλος.
Το πρώτο της βιβλίο, δίγλωσσο παιδικό ποιητικό παραμύθι «Το μαγικό δάσος-Magical forest» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέφαλος (2021). Εργάζεται 20 χρόνια στο δημόσιο.
Παιδική λογοτεχνία
Το μαγικό δάσος (2021), Εκδόσεις Κέφαλος
Καλοκαιρινά…Λυρ…Ο… παιχνιδίσματα (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Καλοκαιρινά…Λυρ…Ο… παιχνιδίσματα – Αναστασία Ιωακειμίδου

ΚαλοκαιρινάSommerliche Lyr…ikspielchen


Ήταν κάποτε μια τσούχτρα
και καμάρωνε λες και φορούσε λούσα.
Τους περαστικούς τσιμπούσε
Το δηλητήριό της απλόχερα πετούσε
η φαρμακερή, η ζουλιχτή τσούχτρα.
Ιστορία καλοκαιρινή με Λίμερικ ποιήματα που εξάπτουν τη φαντασία και προκαλεί γέλιο σε μικρούς και μεγάλου.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 41 σελ.

Το μαγικό δάσος – Αναστασία Ιωακειμίδου

Το μαγικόAnastasia Ioakimidou
Magical forest


Δίγλωσσο ποιητικό παραμύθι αποτελούμενο από τρίστιχα ποιήματα σε μορφή Χαΐκού. Ένα πανέμορφο πλούσιο σε βλάστηση δάσος και γεμάτο ζωή, μας ταξιδεύει μέσα στη φύση και μας δείχνει τη σημασία της συλλογικότητας και της συντροφικότητας.

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά–αγγλικά)

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός, Εκδόσεις Κέφαλος