Αναστασία Ιωακειμίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Ιωακειμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε ψυχολογία στο Hellenic College στη Βοστώνη και κατέχει μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία από το Goldsmiths College, University of London, England. Έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου συγγραφής «Αλάτι».
Συμμετείχε στα συλλογικά βιβλία του εργαστηρίου: «Ελάτε να μιλήσουμε για ποίηση» (2021), «Μ’ ένα στυλό διαρκείας» (2021), «Ανθολόγιο -Πεζά και ποιήματα με θέματα απ’ τους μήνες και τις εποχές» (2022) και «Ξεθωριασμένες Πεταλούδες» (2022). Συμμετείχε επίσης στην ανθολογία του Ι’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2021 της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και στο βιβλίο «Τα Χαΐκού της άνοιξης», συλλογική έκδοση από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο μετά τον ποιητικό διαγωνισμό χαΐκού 2021, στο βιβλίο «Ανθολόγιο Χαΐκού για την Άνοιξη», συλλογικό βιβλίο από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού και στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού των εκδόσεων «Ηλιαχτίδα» και βραβεύτηκε με το β’ βραβείο για το παραμύθι «Ο Λούης, το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος». Τέλος, συμμετείχε στο συλλογικό βιβλίο «Πνοές του Χρόνου-Ποιητικό Ημερολόγιο 2021» από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου & Τέχνης, στην Ανθολογία Διηγήματος-Ποίησης «26 Συγγραφείς γράφουν στις Πνοές Λογοτεχνίας», των εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης, στα «39 διακριθέντα ποιήματα, 23 διακριθέντα πεζά» από τις εκδόσεις Το Κοράλλι.
Το 2021 εξέδωσε το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο της «Το μαγικό δάσος-Magical forest» με τις εκδόσεις Κέφαλος (2021). Εργάζεται 20 χρόνια στο δημόσιο.
Παιδική λογοτεχνία
Το μαγικό δάσος (2021), Εκδόσεις Κέφαλος
Καλοκαιρινά…Λυρ…Ο… παιχνιδίσματα (2022), Εκδόσεις Κομνηνός
Ουάου, παρκουρίστες οι γάτες (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Ουάου, παρκουρίστες οι γάτες – Αναστασία Ιωακειμίδου

Ουάου


«Οι γάτες είναι όντως παρκουρίστες, αντέχουν στα πεσίματα, στα χτυπήματα και στα απρόσεχτα σπρωξίματα;»

Γάτες αδέσποτες, ο Χαζομάρας, ο Σαχλαμάρας και ο Λούλης ο γλυκούλης, ονόματα που έδωσε η μικρή μας Φούλη, κυκλοφορούν στις γειτονιές και αναζητούν λίγη φροντίδα.
Ένα παραμύθι σε έμμετρο στίχο που ευαισθητοποιεί και ζητά κι άλλοι να νοιαστούν γι’ αυτόν τον κόσμο τον γλυκό και τρυφερό, τον τόσο ωραίο!

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 34 σελ.

Καλοκαιρινά…Λυρ…Ο… παιχνιδίσματα – Αναστασία Ιωακειμίδου

ΚαλοκαιρινάSommerliche Lyr…ikspielchen


Ήταν κάποτε μια τσούχτρα
και καμάρωνε λες και φορούσε λούσα.
Τους περαστικούς τσιμπούσε
Το δηλητήριό της απλόχερα πετούσε
η φαρμακερή, η ζουλιχτή τσούχτρα.
Ιστορία καλοκαιρινή με Λίμερικ ποιήματα που εξάπτουν τη φαντασία και προκαλεί γέλιο σε μικρούς και μεγάλου.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 41 σελ.

Το μαγικό δάσος – Αναστασία Ιωακειμίδου

Το μαγικόAnastasia Ioakimidou
Magical forest


Δίγλωσσο ποιητικό παραμύθι αποτελούμενο από τρίστιχα ποιήματα σε μορφή Χαΐκού. Ένα πανέμορφο πλούσιο σε βλάστηση δάσος και γεμάτο ζωή, μας ταξιδεύει μέσα στη φύση και μας δείχνει τη σημασία της συλλογικότητας και της συντροφικότητας.

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά–αγγλικά)

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός, Εκδόσεις Κέφαλος

Please wait...