Αναστασία Λάσκαρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Λάσκαρη γεννήθηκε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνει “κορφολόγος”, συλλέγει τις κορυφές από τα αρωματικά φυτά και τις τοποθετεί ευλαβικά στο φυτολόγιο των λέξεων.
Διηγήματα-Πεζογραφία
Κόκκινο και μπλε (2013), Bookstars – Γιωγγαράς
Μια σταλιά αλήθεια (2015), Bookstars – Γιωγγαράς
Ηλιόσκονη (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Ηλιόσκονη – Αναστασία Λάσκαρη
Στα μάτια που λιγοστεύουν τα χρώματα ο ήλιος ρίχνει σκόνη, τα βλέφαρα την υποδέχονται, μια λάμψη τρεμοπαίζει και οι τέσσερις αισθήσεις ρουφούν τη δύναμη της μιας. Ανήμπορος δεν είσαι πια, έχεις πολλά και τίποτα, μέριασε το τίποτα και κράτα τα πολλά.

Πεζά, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 156 σελ.

Μια σταλιά αλήθεια – Αναστασία Λάσκαρη
Ο καιρός να γυρίσει, το σύννεφο να ιππεύσω και θα σου στείλω βροχή τις λέξεις. “Μια σταλιά αλήθεια” μέχρι να γυρίσει ο καιρός, γιατί ολόκληρη η αλήθεια όταν ανέβει ψηλά προκαλεί τους κεραυνούς να τη χτυπήσουν.

Πεζά, Bookstars – Γιωγγαράς, 2015, 100 σελ.

Κόκκινο και μπλε – Αναστασία Λάσκαρη
Κόκκινο, εμμονή με το κόκκινο. Ο καθένας μας έχει τις εμμονές του. Απλά μερικοί το παρακάνουν. Αλλά ποιος ορίζει τα όρια; Τα όρια τα φτιάχνει ο καθένας μόνος του. Αρκεί να περπατήσεις μέσα σε αυτά και όχι έξω. Όσοι περπάτησαν έξω από τα όρια κάηκαν και δεν κάηκαν όμορφα. Αυτές οι φωτιές καίνε τα πάντα, δεν αφήνουν ίχνος ζωής στο πέρασμά τους. Μη σου τύχει να εύχεσαι, αν σου τύχει, η Παναγιά μαζί σου.

Διηγήματα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2013, 87 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς