Αναστασία Σουσώνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Σουσώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά προάστια της Αθήνας.
Σπούδασε στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάστηκε στον χώρο της τυπογραφίας, της γραφιστικής και της επιμέλειας εντύπων. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, καθώς και με τον εθελοντισμό πάνω στην υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και του φυσικού τοκετού μετά από καισαρική. Έχει γράψει και επιμεληθεί το βιβλίο “Η αγία Περπέτουα και οι συν αυτή μαρτυρήσαντες”.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Καλοκαίρι στα 16 (2023), Εκδόσεις Φυλάτος

Αφηγήσεις
Στο τελείωμα της μέρας (2020), Σταμούλη Α.Ε.

Βίοι Αγίων
Η Αγία Περπέτουα και οι Συν Αυτή Μαρτυρήσαντες (2016), Αναστασία Σουσώνη

Καλοκαίρι στα 16 – Αναστασία Σουσώνη

Καλοκαίρι


Είναι δεκαέξι και ερωτευμένη για πρώτη φορά. Αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται προδομένη για πρώτη φορά. Όμως η αφόρητη ζέστη της πόλης δε θα κρατήσει για πολύ. Η δροσιά της θάλασσας και η λιακάδα της παρέας θα την περιμένουν. Θα την ταξιδέψουν αλλού. Η Μαρία θα το ξεπεράσει. Θα γίνει πιο δυνατή.
Και τελικά θα γίνει όπως είχε πει: «Δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώθω ότι θα περάσω ένα υπέροχο καλοκαίρι…»
Αφιερωμένο σε όλα τα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία.

Εικονογράφηση: Δάφνη Ξουράφη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2023, 78 σελ.

Στο τελείωμα της μέρας – Αναστασία Σουσώνη

Αληθινή ιστορία


Πόνος, µοναξιά. Κι όλα αυτά σε µικρή ηλικία. Τι κάνεις όταν όλες σου οι ελπίδες σβήσουν; Τι κάνεις όταν όλες οι δυνάµεις σου σε εγκαταλείψουν; Περίµενε Ιόλη, περίµενε λίγο, όχι, µην το κάνεις αυτό, υπάρχει κι άλλος τρόπος. Υπάρχει κι άλλος ένας δρόµος που ως τώρα δεν τον φανταζόσουν, παρά µόνο σε κάποια τρελά παραµύθια όταν διάβαζες µικρή και κάπου, κάπως, µέσα σου ήξερες, ότι υπάρχει στ’ αλήθεια αυτός ο κόσµος… Τώρα είναι η στιγµή. Σήκωσε τα µάτια σου ψηλά και κάνε ένα βήµα πίσω. Άλλωστε, ένα “περίµενε” η ζωή µας όλη, Ιόλη… Θα ζήσεις, στο υπόσχοµαι!

Ένα βιβλίο αφιερωµένο στα διαχρονικά προβλήµατα µεταξύ των παιδιών και των γονέων. Μια αληθινή ιστορία µέσα στην οποία η χάρις του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου υπήρξε καταλυτική αλλάζοντας την ζωή µιας ακόµη νέας κοπέλας της σύγχρονης εποχής.

Αφηγήσεις, Σταμούλη Α.Ε., 2020, 258 σελ.

Η Αγία Περπέτουα και οι Συν Αυτή Μαρτυρήσαντες – Αναστασία Σουσώνη
“Β. Αφρική, 203 μ.Χ. Στην ξακουστή Καρχηδόνα ο Χριστιανισμός ανθίζει, όμως τα πάθη των ανθρώπων δεν παύουν να κυριεύουν τις ανθρώπινες καρδιές. Το ψεύδος παλεύει απεγνωσμένα να αφανίσει την αλήθεια σαν ένα ζώο που έχει πληγωθεί και προσπαθεί να καταστρέψει ό,τι προλάβει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Μέσα στη λαίλαπα των διωγμών, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ορθώνουν το ανάστημα τους μπροστά στο σκοτάδι για να ακολουθήσουν πιστά τον δρόμο που τους χάραξε το Φως. Ανδρες αφήνουν κάτω τα όπλα για να υπηρετήσουν την ειρήνη. Γυναίκες αφήνουν πίσω τα παιδιά τους για να υπηρετήσουν την Αγάπη. Ακολουθώντας όλοι έμπρακτα Εκείνον που δεν μεταχειρίστηκε δύναμη για να σωθεί, αλλά πόνεσε όσο κανένας, για να σώσει τον καθένα από εμάς. Όσοι το ένιωσαν όφειλαν να μην Τον προδώσουν. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για εκείνους από αυτόν του πόνου. Πολλοί πέθαναν τότε. Όμως ήταν μια γυναίκα που σήκωσε μέχρι τέλους τον σταυρό της όπως καμία άλλη. Δεν είναι κακό να πεθαίνεις, θα συμβεί αναπόφευκτα μια μέρα. Κακό είναι να μην σε αφήνουν να ζήσεις όπως επέλεξες και να μην πεθαίνεις με το κεφάλι ψηλά. Στους αληθινούς Χριστιανούς που έζησαν τον πιο σκληρό συνεχόμενο διωγμό στην ιστορία του κόσμου, βρίσκεται η πιο δυνατή μαρτυρία της Αγάπης καθώς οι ίδιοι συνετέλεσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην έκφραση που δημιουργήθηκε και ακούγεται έως και σήμερα όταν κάποιος έχει ανάγκη: “Ενας Χριστιανός, να βοηθήσει! Κάποιος Χριστιανός…” Εύχομαι να έρθει ξανά μια εποχή που θα το αναφωνούμε και θα αναμένουμε ότι σίγουρα, σύντομα,…κάποιος θα αποκριθεί…”

Βίοι Αγίων, Αναστασία Σουσώνη, 2016, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σταμούλη Α.Ε., Εκδόσεις Φυλάτος