Αναστασία Τόλιου

Αναστασία Τόλιου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Τόλιου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1986 στην πόλη της Βέροιας, στην Ηµαθία.
Μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια, όπου και κατοικεί µόνιµα. Είναι παντρεµένη και έχει µια κόρη.
Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εργάστηκε για κάποια χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής σε ιδιωτική σχολή πληροφορικής. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και ισπανικά. Η αγάπη της για τα βιβλία την οδήγησε να ξεκινήσει το συγγραφικό της ταξίδι στα δεκαοκτώ της χρόνια, καταφέρνοντας να γράψει αρκετούς τίτλους βιβλίων χωρίς να πάρει την απόφαση να τους εκδώσει.
Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί, επίσης, το µυθιστόρηµά της «Το Μονοπάτι της Λησµονιάς».
Μυθιστορήματα
Το Μονοπάτι της Λησμονιάς (2020), Εκδόσεις Πηγή
Αόρατος εχθρός (2023), Εκδόσεις Πηγή

Αόρατος εχθρός – Αναστασία Τόλιου

ΑόρατοςΠως γίνεται να κερδίσεις
όταν δεν ξέρεις τον αντίπαλό σου;


Η µυστηριώδης εξαφάνιση του πρωτότοκου γιου της Ποινικολόγου Ισµήνης Ντε Λα Βέγα ξυπνά οδυνηρές αναµνήσεις. Το ταξίδι αναζήτησής του στην Αθήνα, την φέρνει αντιµέτωπη µε πρόσωπα και γεγονότα που για χρόνια προσπαθούσε να αποφύγει.
Παρά τις αντιρρήσεις τον ανωτέρων του, ο Αστυνόµος Ορέστης Νοµικός αναλαµβάνει την υπόθεση, κι ένα ντόµινο εξελίξεων ξετυλίγει σταδιακά το κουβάρι της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους της Ισµήνης. Ένας αόρατος εχθρός κινεί µε µαεστρία τα νήµατα, καταστρώνοντας σχέδιο εκδίκησης, έχοντας σκοπό ζωής να την καταστρέψει. Ο εφιάλτης της Ισµήνης µόλις ξεκίνησε.
Μια ιδανική οικογενειακή ζωή γκρεµίζεται αναπάντεχα και οι σχέσεις των µελών δοκιµάζονται στο έπακρο. Μετά από ένα απρόσµενο συµβάν, τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 316 σελ.

Το Μονοπάτι της Λησμονιάς – Αναστασία Τόλιου

Το Μονοπάτι


Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχηµα, η Ισµήνη ξυπνά στο νοσοκοµείο έχοντας πάθει µερική αµνησία, µε κενά τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια – τη µισή περίπου ζωή της. Η επιστροφή της στο σπίτι και τον σύζυγό της θα τη φέρει µπροστά σε ερωτήµατα για τις επιλογές της ζωής της, αλλά και για την ίδια. Μόνη της θα πρέπει να βρει τα στοιχεία ώστε να συνθέσει ξανά τα ξεχασµένα χρόνια και να δει ότι ίσως ο εαυτός της, αλλά και η ζωή της, δεν είναι ακριβώς αυτό που της έχουν παρουσιάσει.

Ένα µυθιστόρηµα για τον έρωτα, την απάτη και τις εµµονές που µπορεί να γίνουν καταστροφικές. Μια αναζήτηση ενός χαµένου εαυτού που ζει σ’ έναν ονειρεµένο κόσµο, ο οποίος για την ίδια δεν είναι παρά ένα χρυσό κλουβί. Οι απαντήσεις όµως που θα βρει, καθώς θα διασχίζει το µονοπάτι της λησµονιάς της, κρύβουν θανάσιµους κινδύνους…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 350 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...