Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκε έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59.
Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες. Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν. Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.
Μυθιστορήματα
Το ναυάγιο (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Αφηγήσεις
Ιστορίες της νιότης (2019), Bookstars – Γιωγγαράς

Το ναυάγιο – Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Το ναυάγιο


Η εκατονταετία που μεσολάβησε, πριν και μετά την ανατολή του 19ου αιώνα, σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη, αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, γι’ αυτούς που την έζησαν. Η Μικρασιατική Καταστροφή, η πειρατεία, το αμερικανικό όνειρο, ο γαλλικός Μάης του ‘68, η ελληνική Δικτατορία του ‘67, η σεξουαλική απελευθέρωση, αποτελούν τον τόπο δράσης των πρωταγωνιστών για το «Ναυάγιο».
Η φαντασία, η περιπέτεια, ο έρωτας, η βία της ζωής, το απρόσμενο, αποτελούν το όνειρο, που θα σας ταξιδέψει, μέσα από τις ζωντανές περιγραφικές εικόνες του βιβλίου. Το μυστήριο και η αγωνία, για την τύχη των ηρώων του μυθιστορήματος, θα σας συνοδεύουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γραμμή του βιβλίου. Το όνειρο και οι ζωντανές περιγραφές, θα σας οδηγήσουν, να πάρετε μέρος σ’ αυτό το μυθιστόρημα, να ζήσετε την αγωνία και την προσπάθεια, την ελπίδα και την επιτυχία αυτών των ανθρώπων.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 158 σελ.

Ιστορίες της νιότης – Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ιστορίες της νιότης


Οι γειτονιές της πόλης μου Του Παντελή Γουλάρα

…………Σ’ αυτήν την όμορφη γειτονιά, ο συγγραφέας έζησε τα παιδικά του χρόνια. Έπαιξε, έτρεξε, έπεσε, σηκώθηκε με ματωμένα γόνατα και συνέχισε το παιχνίδι του. Κι όπως μας έλεγαν τότε οι μανάδες μας, για να μην κλαίμε, όταν πέφταμε, “δεν πειράζει θα μεγαλώσεις”, μετά από πολλές πτώσεις, μεγάλωσε κι αυτός κι εξιστορεί με νοσταλγία και αγάπη, τα παθήματα και τα μαθήματα εκείνης της εποχής.

Καλό διάβασμα.

Αφηγήσεις, Bookstars – Γιωγγαράς, 2019, 112 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Εκδόσεις Φυλάτος