Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά. Ασχολείται με την αρθρογραφία και έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολιτικές – οικονομικές εφημερίδες αλλά και με κοινωνικές – γενικού περιεχομένου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εξήντα άρθρα. Το 2002 τιμήθηκε με βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης “Γιάννης Κουτσοχέρας”.
Μυθιστορήματα
Θύμα της εποχής ο άνθρωπος (2016), Σιδέρη Μιχάλη

Θύμα της εποχής ο άνθρωπος – Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Θύμα της


Το βιβλίο του Ανδρέα Καραγιάννη αποτελεί μια μαρτυρία για το σύγχρονο πρόσωπο του δουλεμπορίου και της εκμετάλλευσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι υποκινημένοι από την πείνα και την ανέχεια. Μία γυναίκα, όπως πολλές άλλες, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των παιδιών της. Ψάχνοντας για τη “Γη της επαγγελίας”, μόνη και ρακένδυτη, περιπλανιέται στους πολυτελείς δρόμους “πολιτισμένων” κοινωνιών εισπράττοντας πόνο, απόρριψη και κακοποίηση. Ξένη σε ξένες χώρες δεν έχει το χρόνο και την πολυτέλεια να ονειρευτεί, αφού τα όνειρά της καταβαραθρώθηκαν στα νερά της Μεσογείου όπου οι δουλέμποροι την υποχρέωσαν να βουτήξει μαζί με τις αποσκευές της για να εξαφανιστούν τα ίχνη της. Θα καταφέρει άραγε να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα της ώστε να κερδίσει το χαμένο χρόνο με τα παιδιά της που τόσο βίαια στερήθηκε;

Η ιστορία της αποτελεί κραυγή για όλα τα σύγχρονα ναυάγια που ζούμε καθημερινά, για όλους τους αθώους που πληρώνουν με τίμημα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση, για να βρουν είτε το θάνατο στο υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου είτε την εκμετάλλευση στα χέρια επιτήδειων δουλεμπόρων.

Μυθιστόρημα, Μιχάλης Σιδέρης, 2016, 272 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σιδέρη Μιχάλη